JK parduotuvėse – tuščios lentynos: itin jautri COVID-19 programėlė šimtus tūkstančių darbuotojų išsiuntė į namus

Kai kurių britų dažniausiai perkamų produktų lentynose su žiburiu nerasi. Tokia situacija susiklostė dėl darbuotojų stygiaus ir prekių pristatymo trukdžių, atsiradusių dėl izoliacijos taisyklių, įdiegus žmonių „pingdemic“ pramintą COVID-19 programėlę.

Nuotraukos su tuščiomis lentynomis ėmė plisti dėl to, kad per 600 tūkst. dirbančiųjų buvo nurodyta izoliuotis.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Nuotraukos su tuščiomis lentynomis ėmė plisti dėl to, kad per 600 tūkst. dirbančiųjų buvo nurodyta izoliuotis.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-23 13:38, atnaujinta 2021-07-23 13:46

Apie tai britų didieji prekybos tinklai prabilo šią savaitę.

Nuotraukos su tuščiomis lentynomis ėmė plisti dėl to, kad per 600 tūkst. dirbančiųjų buvo nurodyta izoliuotis.

Žodžiu „pingdemic“ Nacionalinės sveikatos tarnybos programėlė pavadinta dėl to, kad jos vartotojas išgirsta zvimbtelėjimą (angl. Ping), kai paaiškėja, kad jis bendravo su sergančiuoju kovidu. Tokiu atveju gyventojai dešimčiai dienų turi likti namuose saviizoliacijoje.

Kritikai kalba apie tai, kad programėlė – pernelyg jautri, todėl tūkstančiai darbuotojų priversti karantinuotis, nors iš tiesų jiems to nereikia daryti, rašo dw.com.

Vieno didžiausių prekybos tinklų „Sainsbury“ atstovai teigė, kad jų darbuotojai stengiasi produktais pripildyti lentynas kiek įmanoma greičiau.

Tuo metu kitas tinklas, „Iceland“, dėl darbuotojų stygiaus turėjo uždaryti porą parduotuvių, o kitose trumpinti darbo laiką. Konkrečiai „Iceland“ šiuo metu turi 2 tūkst. darbuotojų, kuriems nurodyta izoliuotis.

Apie stipriai prastėjančią situaciją kalba ir vokiečių tinklas „Lidl“.

Britų mėsos gamintojų asociacija trečiadienį pranešė, kad maisto tiekimo grandinės – ties trūkinėjimo riba. Priežastis ta pati – siaubingai trūksta darbuotojų.

Apie smukusį degalų tiekimą kalba ir degalinės, mat degalus gabenantys vairuotojai po kelionės iš Prancūzijos privalo izoliuotis.

Jungtinės Karalystės (JK) valdžia pripažįsta, kad daugybė žmonių neapsikentę minėtą programėlę ištrynė.

Naujienų agentūra „Elta“ informuoja, kad tūkstančiai JK maisto sektoriaus darbuotojų bus atleidžiami nuo prievolės saviizoliuotis po kontakto su koronavirusu užsikrėtusiu asmeniu. Tą penktadienį pranešė ministras, po to, kai dėl darbuotojų trūkumo parduotuvių lentynos kai kuriose šalies dalyse liko tuščios.

Daugiau nei 10 tūkst. darbuotojų iš kelių ekonomikos sektorių, įskaitant parduotuvių darbuotojus, pieno gamyklas ir duonos kepimo vietas, nereikės laikytis saviizoliacijos taisyklių, „Sky News“ sakė aplinkosaugos sekretorius George'as Eustice. „Turime užtikrinti maisto tiekimo grandinę“, – teigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.