Salvadoro prezidentas: jau daugiau nei pusė milijono žmonių naudojasi bitkoino pinigine

Daugiau nei pusė milijono žmonių dabar naudojasi Salvadoro bitkoino pinigine, paskelbė prezidentas Nayibas Bukele.

Daugiau nei pusė milijono žmonių dabar naudojasi Salvadoro bitkoino pinigine, paskelbė prezidentas Nayibas Bukele.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nei pusė milijono žmonių dabar naudojasi Salvadoro bitkoino pinigine, paskelbė prezidentas Nayibas Bukele.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2021, 4:14 PM

6,6 milijono gyventojų turinti šalis šį mėnesį tapo pirmąja, priėmusia bitkoiną kaip teisėtą mokėjimo priemonę kartu su JAV doleriu, kuris du dešimtmečius buvo oficiali valiuta.

„Šiuo metu turime daugiau nei pusę milijono („Chivo piniginės“) vartotojų“, – vėlai pirmadienį tviteryje parašė N. Bukele.

„Chivo piniginė“ yra elektroninė programėlė, kurią salvadoriečiai gali atsisiųsti kriptovaliutų operacijoms atlikti, per procesą uždirbdami 30 JAV dolerių ekvivalentišką sumą.

N. Bukele pridūrė, kad programėlės techninės klaidos iš esmės pašalintos, programinė įranga visiškai pradės veikti per kelias dienas.

Iš pradžių susidurta su sunkumais, nes „Chivo“ programinė įranga sugedo, vienu metu bitkoinas prarado apie 17 proc. savo vertės. Tačiau savo tviterio paskyroje N. Bukele parašė, kad „kiekvieną dieną vis daugiau įmonių priima mokėjimus bitkoinais arba doleriais.“

Vyriausybė teigia, kad šis projektas daugeliui salvadoriečių pirmą kartą suteiks galimybę naudotis bankininkystės paslaugomis, ir tikisi, kad iš pinigų perlaidų bus nuskaityta milijonai komisinių, kurie sudaro daugiau nei penktadalį šalies bendrojo vidaus produkto.

Vis dėlto ekspertai ir reguliuotojai pabrėžia susirūpinimą dėl pagarsėjusio kriptovaliutos nepastovumo, jo galimo poveikio kainų infliacijai šalyje, kurioje yra didelis skurdas ir nedarbas, vartotojai prastai apsaugoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.