Slovakijos centrinio banko vadovas apkaltintas korupcija

Slovakijos centrinio banko vadovui ir Europos Centrinio Banko valdančiosios tarybos narui Peteriui Kazimirui pateikti kaltinimai korupcija, trečiadienį pranešė prokuratūra.

P.Kazimiras įtariamas atlikęs tarpininko vaidmenį korupcijos byloje ir perdavęs F.Imreczei apie 50 tūkst. eurų.<br>V.Balkūno nuotr.
P.Kazimiras įtariamas atlikęs tarpininko vaidmenį korupcijos byloje ir perdavęs F.Imreczei apie 50 tūkst. eurų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2021, 3:03 PM

„2021 metų spalio 8 dieną Specialiosios prokuratūros prokuroras pateikė kaltinimus P. K. dėl korupcinio nusikaltimo“, – į klausimą apie P.Kazimirui iškeltą baudžiamąją bylą atsakė prokuratūros atstovė žiniasklaidai Jana Tokolyova.

Slovakijos pareigūnai nenurodo pilnų įtariamųjų baudžiamosiose bylose pavardžių.

Pasak žiniasklaidos pranešimų, P.Kazimiras antradienį pareiškė, kad „nesijaučia kaltas dėl jokio nusikaltimo.“

Vietos spauda, cituodama kelis neįvardytus šaltinius, pranešė, kad P.Kazimiras, kuris taip pat yra buvęs ministro pirmininko pavaduotojas ir finansų ministras, buvo apkaltintas kyšininkavimu.

Vietos žiniasklaida teigė, kad šis kaltinimas susijęs su buvusio mokesčių inspekcijos vadovo Františeko Imreczeso, kuris pernai buvo apkaltintas korupcija, duotais parodymais.

Pasak naujienų portalo aktuality.sk, P.Kazimiras įtariamas atlikęs tarpininko vaidmenį korupcijos byloje ir perdavęs F.Imreczei apie 50 tūkst. eurų.

Aukšto lygio korupcija temdo viešąjį gyvenimą Slovakijoje, 5,4 mln. gyventojų turinčioje valstybėje, kuri 2004 metais įstojo į ES, o 2009 metais tapo euro zonos nare.

Daug bylų šiuo metu yra iškeltos buvusio premjero Roberto Fico, kurio populistinė kairioji partija „Smer-SD“ 2020 metų rinkimuose neteko valdžios, vyriausybės nariams.

Tuos rinkimus laimėjo „OLaNO“ – partija, pažadėjusi kovoti su korupcija viešajame sektoriuje. Nuo 2020 metų kovo, kai ši partija atėjo į valdžią, dešimtims aukšto rango pareigūnų buvo iškeltos bylos dėl korupcijos.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?