Grožio salono atidarymas virto tragikomedija: laukiančios nuotakos lipo ant kulnų, kol pats verslininkas tapo santechniku

Vilniuje grožio saloną atidaręs Benas (aut. past. tapatybė redakcijai žinoma) jau bemaž šešis mėnesius nesuvokia, kodėl jam niekas negali padėti, o susirašinėjimai su įmone dėl nekokybiškos prekės dar tęsiasi. Kaip naujienų portalui lrytas.lt komentavo verslininkas, nesusipratimų lavina prasidėjo dar rugsėjo pabaigoje, kai internetinėje parduotuvėje savo naujajam grožio salonui užsisakė galvos plautuvę su kėde bei kirpimui skirtą kėdę.

Tik pajungus galvos plautuvę, kriauklė pradėjo leisti vandenį.<br>Lrytas.lt koliažas
Tik pajungus galvos plautuvę, kriauklė pradėjo leisti vandenį.<br>Lrytas.lt koliažas
Tik pajungus galvos plautuvę, kriauklė pradėjo leisti vandenį.<br>Skaitytojo nuotr.
Tik pajungus galvos plautuvę, kriauklė pradėjo leisti vandenį.<br>Skaitytojo nuotr.
Galvos plautuvės kriauklė Beno grožio saloną pasiekė subraižyta.<br>Skaitytojo nuotr.
Galvos plautuvės kriauklė Beno grožio saloną pasiekė subraižyta.<br>Skaitytojo nuotr.
Galvos plautuvei skirta kėdė taip pat nekokybiška – ant odos iškilę oro burbulai.<br>Skaitytojo nuotr.
Galvos plautuvei skirta kėdė taip pat nekokybiška – ant odos iškilę oro burbulai.<br>Skaitytojo nuotr.
Galvos plautuvės kriauklė Beno grožio saloną pasiekė subraižyta.<br>Skaitytojo nuotr.
Galvos plautuvės kriauklė Beno grožio saloną pasiekė subraižyta.<br>Skaitytojo nuotr.
Galvos plautuvei skirta kėdė taip pat nekokybiška – ant odos iškilę oro burbulai.<br>Skaitytojo nuotr.
Galvos plautuvei skirta kėdė taip pat nekokybiška – ant odos iškilę oro burbulai.<br>Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Apr 25, 2022, 8:08 PM

„Lemtinga spalio 5 d., atvyksta kriauklė. Tą dieną aš visiškai išsigandau – jos niekaip nebuvo įmanoma pajungti“, – dieną prieš salono atidarymą tokios staigmenos sulaukė vilnietis, kai tik kurjeris pristatė galvos plautuvę ir plaukų plovimui priklausančią kėdę.

Salonams.eu atstovai portalui lrytas.lt šią situaciją sutiko pakomentuoti raštu.

Dilemą aptemdė pažadas nuotakoms

Tai buvo antroji iš šios internetinės parduotuvės atkeliavusi prekė – pirmoji buvo kėdė, kurią verslininkas buvo priverstas grąžinti – mat, jo teigimu, odinis paviršius, metalo konstrukcijos nekokybiškos, o pati prekė, kaip tikino jis, ne pagal paskirtį. Visgi įmonė šią prekę be problemų priėmė atgal.

Tačiau antrasis siuntinys verslininką užlaikė kiek ilgiau.

„Kitą dieną turiu be galo daug nuotakų, kurioms reikia išplauti galvą, sušukuoti. Sukausi iš situacijos taip, kaip galėjau, nes buvau pažadėjęs savo klientėms. Atsisakyti vienos nuotakos ar pasakyti, kad negali – jai turbūt būtų šokas vestuvių dieną likti be šukuosenos“, – pasakojo verslininkas.

„Suprantu, kad per tokį trumpą laiką sunku atidaryti grožio saloną, tačiau nereikėtų įmonėms prižadėti, kad tą ir tą dieną pristatysime prekes“, – teigė jis.

Juo labiau, kad užsakant buvo nurodyta – prekė pristatoma per 3 d. d., o vėlavo bent dar tris dienas. Po dešimt tūkstančių skambučių, kaip sakė pašnekovas, prekė buvo pristatyta. Tačiau už pristatymą atsakinga kita įmonė, kurią siuntų pristatymui samdo Salonams.eu komanda, patikino verslininkas.

Grožio salono savininkas priėmė siuntą ir ją išpakavęs pamatė, kad vandens paleidimo žarnelės nesiekia žemės, vandens nuleidimo detalės nekokybiškos, kriauklės korpuse matyti keli įbrėžimai, o kėdės oda buvo su vietomis atšokusiais oro burbulais.

Portalui lrytas.lt susisiekus su Salonams.eu ir paklausus, ar sutinka, kad klientą galėjo pasiekti nekokybiška prekė, atsakė: „Svarbu paminėti, jog būtent tokio modelio plautuvių parduodame labai daug ir panašių incidentų su šia preke dar neturėjome.“

Kaip prisiminė Benas, tą dieną jis stengėsi išsisukti iš padėties – važiavo pirkti naujų detalių, kvietėsi savo meistrą ir iškart įmonei nusiuntė vaizdo įrašus ir nuotraukas, kuriose matyti nekokybiškos prekės vietos.

Kalbinti Salonams.eu atstovai taip pat patikino, kad spalio 5 d. buvo gautas kliento laiškas su pridėtomis šios prekės nuotraukomis.

Pakišo koją keli dalykai

Išvakarėse grožio salono įkūrėjas kriauklę pajungė, tačiau sulaukė dar vienos problemos – kriauklė pradėjo leisti vandenį. Kaip tikino pašnekovas, tą dieną įmonė pasiūlė iš fizinės parduotuvės atsiimti naują detalę, tačiau į Vilniaus filialą atvykusiai jo grožio salono darbuotojai dalies niekas nedavė. Jai atsakė, kad nieko nežino.

Po šios dienos sekė susirašinėjimų ir skambučių lavinos, tačiau tik po gero mėnesio, kai susirašinėjimų istoriją patikrino grožio salono savininkas, prekes pardavusi įmonė pasiūlė nusiųsti savo meistrą.

Vis tik toks planas neišdegė – Benas, turėjęs priimti meistrą, tądien susirgo, tačiau tai pranešė meistrui. Tiesa, jis dingo kaip į vandenį, o pati įmonė kitai dienai vizito neperkėlė.

Salonams.eu atstovai, paklausti, koks buvo įmonės atsakas į kliento skundą, atsakyme rašė: „Mums svarbus yra kiekvienas klientas, todėl visada esame pasirengę padėti išspręsti panašaus tipo situacijas. Kadangi fizinėje Vilniaus parduotuvėje turime atsarginių detalių, mūsų siūlymas buvo nemokamai jas pakeisti.“

„Problemai išspręsti klientui buvo pasiūlytos atsarginės detalės, kurių atsiimti atvykęs nebuvo, bei 50 eurų nuolaida. Taip pat buvome nusiuntę meistrus įvertinti ir padėti išspręsti situaciją, tačiau klientas jų nepriėmė“, – teigė grožio salonų baldus ir įrangą pardavinėjančios įmonės atstovai.

Pasak verslininko, su internetinės parduotuvės atstovais bendrauta nuolat – tiek skambučiais, tiek elektroniniais laiškais, tačiau sulaukdavo tik atsakymo: „Mes su jumis susisieksime.“

Salonams.eu paneigė, kad klientui tekdavo 10 dienų ar mėnesiais laukti jų atsakymo: „Netiesa, su klientu bendravo keli mūsų vadybininkai skirtingais aptarnavimo kanalais: telefonu, el. paštu. Apie sprendimo eigą klientas buvo informuotas.“

Senkant kantrybei, Benas kreipėsi pagalbos į Valstybinės vartotojų teisių apsaugos (VVTAT) tarnybos konsultantus, tačiau atsakymas padėties nepalengvino. Kaip teigė grožio salono savininkas, su institucijos konsultantais kalbėjo ne vieną kartą, tačiau suprato, kad jie nepadės – pasiūlė ginčą spręsti teisme.

Portalui lrytas.lt susisiekus su VVTAT atstovais ir pasiteiravus, kaip reikėtų elgtis, kai juridinis asmuo iš kito juridinio asmens įsigyja prekę su defektu, buvo pateiktas paprastas paaiškinimas – ginčą lieka spręsti teismo salėje.

„Teisės aktai vartotoją apibrėžia kaip fizinį asmenį, kuris įsigyja prekes ar paslaugas savo asmeniniams poreikiams, kurie nėra susiję su jo komercine veikla, profesija, amatu.

Taigi, vartotojų teisių apsaugos taisyklės, o taip pat ir vartojimo ginčo nagrinėjimo ne teismo tvarka procedūra taikoma tik vartojimo santykiams – kai vartotojas (fizinis asmuo) įsigyja prekę ar paslaugą iš verslininko (juridinio asmens)“, – rašoma atstovės spaudai pateiktame paaiškinime.

Išties – verslininkas neslėpė, kad prekės buvo pirktos draugo įmonės asmens vardu, o prekė skirta komercinei veiklai. Beveik 600 eurų suma už galvos plautuvę ir kėdę buvo išmokėta lizingu. Tai buvo padaryta laiku, kalbėjo jis.

Ledai pajudėjo, bet vėl sustojo

Balandžio pradžioje Benas portalui lrytas.lt pasakojo, jog įmonė po gero mėnesio pertraukos jau pati bandė susisiekti su verslininku ir pateikti savo sprendimo būdą. Kaip pasakojo pašnekovas, buvo pateiktas pasiūlymas pirkėjui – priimti 50 eurų nuolaidą kitam pirkimui.

Benas tokį pasiūlymą kaipmat atmetė – mat vien nauja kriauklė kainuoja bent nuo 200 eurų. Jau rašėme, kad tokį kliento poelgį patvirtino ir pačios įmonės atstovai.

Tiesa, prasidėjus balandžio mėnesiui, internetinės parduotuvės atstovai pasiūlė prekę priduoti garantiniam, prisiminė pašnekovas. Kaip pats suprato, pačiam nuvežti į Lenkiją ir ten patikrinti plautuvės būklę. Beje, kaip pabrėžė Benas, nenurodyta nei tikslaus adreso, nei kontaktų, kur reikėtų nuvežti prekę.

Apie tokį pasiūlytą sprendimo būdą Salonams.eu komandos atsakyme užsiminta nebuvo.

„Jie mane išvadino problematišku, nemandagiu. Sakė, kad dėl manęs turėjo įsirašyti balso įrašymo programėlę“, – savo patirtimi dalijosi Benas. Vis tik į grožio saloną paskambinus bendruoju numeriu, nėra nurodoma, kad pokalbis bus įrašinėjamas, įmonės atstovai taip pat atsakė, kad netiesa, jog jie buvo priversti įsidiegti skambučių įrašymo programą.

„Su minėtu klientu bendravome kaip ir su kitais savo klientais, t.y., padėti kokybiškai ir kaip įmanoma greičiau išspręsti susiklosčiusias situacijas“, – taip įmonė komentavo, pasiteiravus, ar bendravimas su klientu buvo sklandus ir pagarbus iš abiejų pusių.

Visgi VVTAT dar kartą atkreipė dėmesį, kad internetu įsigytą prekę būtina iš karto apžiūrėti dar pristatymo metu, dalyvaujant kurjeriui.

„Jeigu yra tokie požymiai, kaip apgadinta pakuotė, didelė tikimybė, kad ir prekė viduje bus mechaniškai pažeista. Tokiu atveju, prekės reikėtų nepriimti, kad vėliau nebūtų problemų įrodinėjant, jog mechaniniai pažeidimai atsirado ne dėl pirkėjo kaltės“, – teigiama VVTAT atstovės atsakyme.

Kaip sakė grožio salono Vilniuje įkūrėjas, prekė buvo patikrinta jau po kurjerio pristatymo, o galvos plautuvę naudojo visą laiką nuo pat jos priėmimo dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.