Austrija neigia rubliais mokanti už rusiškas dujas

Austrijos kancleris Karlas Nehammeris trečiadienį pareiškė, kad Austrija ir toliau už rusiškas dujas moka eurais, o ne rubliais, kaip anksčiau pranešė Rusijos naujienų agentūra TASS. Pranešimus apie mokėjimus rubliais pavadinęs „suklastotomis naujienomis“, K. Nehammeris tviteryje parašė, kad „Austrija iki galo laikosi Europos Sąjungos bendrai sutartų sankcijų“.

Austrija neigia rubliais mokanti už rusiškas dujas.<br>Pixabay.com nuotr.
Austrija neigia rubliais mokanti už rusiškas dujas.<br>Pixabay.com nuotr.
Austrija neigia rubliais mokanti už rusiškas dujas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Austrija neigia rubliais mokanti už rusiškas dujas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 27, 2022, 2:12 PM

Trečiadienį kalbėdamas per vyriausybės posėdį dėl atsiskaitymo tarp Austrijos energetikos bendrovės OMV ir Rusijos dujų tiekėjos „Gazprom“ sąlygų, K. Nehammeris sakė, kad prezidentas Vladimiras Putinas prieš dvi savaites jam pasakė, jog mokėjimai eurais ir toliau bus priimami, ir tai nesikeičia.

Informacija, kurią gavo DPA, rodo, kad OMV ir „Gazprom“ sutartis, pagal kurią OMV atlieka mokėjimus eurais, o „Gazprom“ konvertuoja juos į rublius, nėra baigta. K. Nehammeris ir energetikos ministrė Leonore Gewessler paskelbė, kad Austrijos strateginių dujų atsargų plėtrai skirta 6,6 mlrd. eurų siekiant, kad iki žiemos dujų rezervuarai būtų užpildyti iki 80 procentų.

Rusija vis dar tiekia gamtines dujas Austrijai. Maskva per naktį nutraukė tiekimą Lenkijai ir Bulgarijai. Rusiškomis dujomis Austrija tenkina maždaug 80 proc. savo poreikio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.