Druskininkų infrastruktūrą, pramogas ir SPA išbandę neįgalieji padės kurortui paslaugas teikti dar geriau

„Druskininkai – be ribų“ – tokį projektą gegužės 5–6 d. organizavo didžiausias Lietuvos kurortas siekiant įvertinti, kiek Druskininkai yra draugiški ne- įgaliesiems, ir nustatyti tobulintinus kurorto aspektus neįgalių turistų ir vietos gyventojų atžvilgiu.

Draugiškiausiu neįgaliesiems miestu tituluojami Druskininkai yra nuveikę daug svarbių darbų.
Draugiškiausiu neįgaliesiems miestu tituluojami Druskininkai yra nuveikę daug svarbių darbų.
Draugiškiausiu neįgaliesiems miestu tituluojami Druskininkai yra nuveikę daug svarbių darbų.
Draugiškiausiu neįgaliesiems miestu tituluojami Druskininkai yra nuveikę daug svarbių darbų.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 7, 2022, 12:03 PM, atnaujinta Nov 8, 2022, 9:55 AM

40 renginio dalyvių – neįgalieji ir juos lydintys asmenys – nemokamai apsigyveno šešiose didžiausiose Druskininkų SPA ir poilsio įstaigose – Vandens parke, „Grand SPA Lietuva“, „Upoje“ bei sanatorijose „Draugystė“, „Eglė“ ir „Belorus“. Čia jie savo nuožiūra pasirinko ir išbandė jiems patraukliausias sveikatinimo paslaugas.

Kad būtų įvertinta kurorto infrastruktūra, projekto dalyviai buvo pakviesti į orientacines varžybas – jose ne tik vykdė smagias užduotis, bet ir įvertino, ar lengva neįgaliam žmogui judėti kurorto centre prie muzikinio fontano, Grožio šaltinio, Miesto muziejaus bei kitų turistų pamėgtų vietų.

„Upoje“ apsistojusi stuburo išvaržą turinti druskininkietė Emilija Miliauskaitė išbandė kineziterapijos ir parafino procedūras. Merginos vertinimu, į procedūras ji pateko labai patogiai.

Nuo gimimo neįgali marijampolietė Rūta Kupčinskaitė su šeima taip pat apsistojo „Upoje“. Šeima pasirinko išbandyti masažus ir atsipalaiduoti baseine. „Mane labai nustebino, kad aš pirmą kartą savarankiškai vežimėliu galėjau įlipti į baseiną. Ir kambarys labai puikus“, – sakė Rūta.

Kalbėdama apie orientacines varžybas moteris pažymėjo, jog jos komanda užduotis stengėsi įveikti kartu, kad įvertintų, kaip tuos pačius objektus gali pasiekti skirtingą negalią turintys žmonės – jų komanda kliūčių nepastebėjo.

Po orientacinių varžybų visi turėjo galimybę susipažinti su išskirtine Druskininkuose esančia pramoga – slidinėjimu. „Snow Arena“ buvo pristatyta monoslidė – speciali įranga, kurioje neįgalusis sėdi specialioje sėdynėje ir čiuožia nuo kalno slidę valdydamas lazdomis. Ją išbandė 4 žmonės.

Projekto dalyvius pasveikinęs Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius akcentavo, kad kurortas siekia, jog čia teikiamomis paslaugomis galėtų patogiai naudotis visi: „2019 m. Druskininkams įteiktas neįgaliesiems draugiškiausio miesto apdovanojimas. Džiaugiamės juo, tačiau nenorime sustoti. Mums svarbu iš pirmų lūpų išgirsti tikrą patirtį, ką dar galime patobulinti. Galbūt kur nors įrengta nuovaža, bet ja judėti labai nepatogu? Gal kur nors trūksta informacinių ženklų? Atsižvelgiant į išsakytas pastabas ir siūlymus bus parengtos rekomendacijos ir galėsime tobulinti paslaugas bei infrastruktūrą.“

Išbandę SPA paslaugas, slidinėjimo galimybes ir aplankę kurorto centre esančius turistų pamėgtus objektus kitą dieną projekto dalyviai iš Pasvalio rajono, Jonavos, Vilniaus, Marijampolės, Kauno, Alytaus, Kazlų Rūdos, Panevėžio, Palangos, Klaipėdos ir Druskininkų susirinko į konferenciją, kur Druskininkų savivaldybės ir verslo atstovams išsakė savo įspūdžius, įvertino, kas patiko ir ką būtų galima patobulinti.

Savo patirtimi projekto dalyviai pasidalijo ir pildydami specialias anketas, kurias apžvelgus bus nustatyta, ką dar būtų galima patobulinti Druskininkuose.

Draugiškiausiu neįgaliesiems miestu tituluojami Druskininkai yra nuveikę daug svarbių darbų: žmonėms, turintiems specialiųjų poreikių, pritaikytas vienas populiariausių Ilgio ežero paplūdimių ir jo maudyklė, viešasis transportas, šaligatviai, pėsčiųjų perėjos, parkai, ugdymo įstaigos, biblioteka, muziejus, „Snow Arena“, Lynų kelias, Vandens parkas ir daugelis kitų vietų.

Įvykęs renginys yra projekto „Turizmui draugiški miestai“ dalis. Druskininkų savivaldybė projekte kartu su kitais 8 miestais dalyvauja partnerio teisėmis, kiti projekto dalyviai yra Genujos (Italija), Kasereso (Ispanija), Venecijos (Italija), Dan Lerės-Ratdaunio (Airija), Krokuvos (Lenkija), Bragos (Portugalija), Rovaniemio (Suomija) ir Dubrovniko (Kroatija) savivaldybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.