G. Skaistė: infliacijos pikas jau pasiekė aukštumas

Finansų ministrė Gintarė Skaistė prognozuoja, kad kainų augimo tempas šalyje jau pasiekė aukštumas ir artimiausiu metu turėtų mažėti.

G.Skaistė.<br>T.Bauro nuotr.
G.Skaistė.<br>T.Bauro nuotr.
Finansų ministrė Gintarė Skaistė prognozuoja, kad kainų augimo tempas šalyje jau pasiekė aukštumas ir artimiausiu metu turėtų mažėti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Finansų ministrė Gintarė Skaistė prognozuoja, kad kainų augimo tempas šalyje jau pasiekė aukštumas ir artimiausiu metu turėtų mažėti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 10, 2022, 2:46 PM

„Infliacijos pikas yra daugiau ar mažiau dabartiniu laikotarpiu ir gali dar šiek tiek išsilaikyti keletą mėnesių, bet manau, kad antroje metų pusėje tikrai matysime infliacijos lėtėjimą“, – antradienį portalui 15min.lt teigė G. Skaistė.

Vis tik ministrė pažymi, kad galimybes tiksliai prognozuoti kainų augimo tendencijas apsunkina Rusijos karo Ukrainoje lemiami veiksniai.

„Neapibrėžtumas labai didelis. Galų gale keičiasi ir situacija, kurią turime Ukrainoje, nežinome, kiek karas truks, kaip jis atrodys, taip pat matome sankcijų pokytį, nes jau siūlomas šeštas sankcijų Rusijai paketas. Jeigu tos sankcijos plėsis, tai turės poveikį ekonomikos raidai, taip pat ir infliacijos raidai“, – tvirtino G. Skaistė.

ELTA primena, kad pagal balandžio pradžioje skelbtas Finansų ministerijos prognozes vidutinė metinė infliacija 2022 metais sudarys 9,8 proc.

Pagal suderintą vartotojų kainų indeksą (SVKI) balandį išankstinis metinės infliacijos įvertis sudaro 16,6 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.