Iš vaistinių lentynų dingo keletas gerai žinomų medikamentų – gyventojai jau spėjo pasigesti

Didžiausios šalies vaistinės teigia, kad Rusijai užpuolus Ukrainą iš karto suskubo ieškoti, kuo pakeisti rusiškas ir baltarusiškas prekes. Dabar jų lentynose jau nebėra.

Vaistinės rado kuo pakeisti rusiškas ir baltarusiškas prekes.<br>Camelia nuotr.
Vaistinės rado kuo pakeisti rusiškas ir baltarusiškas prekes.<br>Camelia nuotr.
Vaistinės rado kuo pakeisti rusiškas ir baltarusiškas prekes.<br>Camelia nuotr.
Vaistinės rado kuo pakeisti rusiškas ir baltarusiškas prekes.<br>Camelia nuotr.
Vaistinės rado kuo pakeisti rusiškas ir baltarusiškas prekes.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vaistinės rado kuo pakeisti rusiškas ir baltarusiškas prekes.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-06-02 16:19, atnaujinta 2022-06-06 09:18

Pasak „Eurovaistinės“ komunikacijos vadovės Rolandos Lipnevičiūtės, šio tinklo vaistinių asortimente buvo vos 0,26 proc. prekių iš Rusijos ir Baltarusijos. Didžioji dalis jų – visiems pažįstami medikamentai, tokie kaip validolis, aktyvintos anglies tabletės, vitamino C žirneliai.

Portalui lrytas.lt ji nurodė, kad vaistinėse taip pat būta ir keletas kūno tepalų, gelių nuo skausmo ir dantų pastos iš šių Rytų šalių. Tačiau visoms prekėms alternatyvos arba jau buvo vaistinėje, arba rastos naujos.

„Nemuno vaistinės“, kuriai priklauso „Camelia“ vaistinių tinklas, marketingo direktorė Kristina Veštortienė lrytas.lt taip pat patikino, kad vos prasidėjus karui iš vaistinių buvo išimtos visos rusiškos ir baltarusiškos prekės. Daugiausia tai maisto papildai, iš kurių populiariausias – validolis.

Šiuo metu vaistinėse esančios šių prekių alternatyvos yra pagamintos Lietuvoje ar kitose šalyse.

Analogiškai pasielgė ir „Gintarinė vaistinė“. Tiesa, pasak šio tinklo rinkodaros vadovės Irenos Tėvelienės, lentynose nelikus rusiškų ir baltarusiškų medikamentų, klientai jų išties pasigedo. Vaistininkams tekdavo atsakyti į susirūpinusių gyventojų klausimus ir rekomenduoti tinkamiausias alternatyvas.

„Daugiausia tai buvo maisto papildai, pavyzdžiui, validolis, valerijono tabletės, taip pat šampūnai, kremai. Pašalinti tokie prekiniai ženklai, kaip „Bodiaga“, „Botavika“, „Lesnoj balzam“, – portalui lrytas.lt įvardijo I.Tėvelienė.

BENU vaistinėse rusiškos ir baltarusiškos prekės sudarė apie 0,13 proc. pardavimų. Jos prasidėjus karui iš prekybos buvo išimtos. Daugiausia tai kosmetikos, medicinos priemonės ir maisto papildai, kurie buvo pakeisti. Pavyzdžiui, dabar jau siūlomos kitokios aktyvintos anglies tabletės, Lietuvoje pagaminti hematogenai, netrukus lentynas užpildys ir kitų gamintojų eteriniai aliejai.

Vaistinės nurodo, kad šių prekių išėmimas iš prekybos įtakos jų finansiniams rezultatams nedaro, nes buvo rastos medkamentų alternatyvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.