Nutarė, kokios baudos būtų taikomos pardavus loterijos bilietą nepilnamečiui

Už loterijos bilietų pardavimą prekybos vietose arba laimėjimų išmokėjimą jaunesniems kaip 18 metų asmenims siūloma bausti nuo 30 iki 120 eurų. Šis administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtrauktų baudą nuo 120 iki 440 eurų.

Už loterijos bilietų pardavimą prekybos vietose arba laimėjimų išmokėjimą jaunesniems kaip 18 metų asmenims siūloma bausti nuo 30 iki 120 eurų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Už loterijos bilietų pardavimą prekybos vietose arba laimėjimų išmokėjimą jaunesniems kaip 18 metų asmenims siūloma bausti nuo 30 iki 120 eurų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2022, 4:26 PM

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas antradienį ketina pateikti Seimui tai numatančias Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) pataisas, reglamentuojančias atsakomybę loterijų organizatoriams ir loterijos bilietų platintojams.

Kodekso pataisas siūloma priimti atsižvelgiant į Seime šiuo metu svarstomą Loterijų įstatymo pakeitimo projektą, kuriuo siūloma uždrausti nepilnamečiams dalyvauti loterijose.

Pasak M. Majausko, baudos dydį už loterijos bilietų pardavimą arba laimėjimų išmokėjimą jaunesniems kaip 18 metų asmenims prekybos vietose siūloma nustatyti kaip už kitų prekių (alkoholio, takabo gaminių ar energinių gėrimų) pardavimą nustatyto amžiaus nesulaukusiems asmenims.

Siūloma, kad naujos Administracinių nusižengimų kodekso nuostatos įsigaliotų 2023 m. sausio 1 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.