Turtus našlaičių prieglaudoje augusiam italui sukrovė akinių verslas: gaminius nešiojo visame pasaulyje

Vienos didžiausių pasaulyje akinių gamintojų „Luxottica“ įkūrėjas 87 metų italas Leonardo Del Vecchio birželio 27-ąją mirė Milano (Italija) ligoninėje. Mirties dieną jo turtas siekė 27,3 mlrd. dolerių (apie 26,3 mlrd. eurų).

L.Del Vecchio mirties dieną užėmė 52-ąją vietą pasaulio turtuolių sąraše.
L.Del Vecchio mirties dieną užėmė 52-ąją vietą pasaulio turtuolių sąraše.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-09 20:28

Nors našlaičių prieglaudoje augusio L.Del Vecchio vaikystė nebuvo lengva, jam pavyko sukurti optikos imperiją ir patekti tarp turtingiausių pasaulio žmonių.

Mirties dieną L.Del Vecchio užėmė 52-ąją vietą „Forbes“ pasaulio milijardierių sąraše.

Akinių gamintojos „Luxottica“ įkūrėjas niekada nepažinojo savo tėvo. Jis mirė jam dar negimus.

Antrojo pasaulinio karo metais motina negalėjo pasirūpinti vaikais, todėl 7 metų Leonardo atidavė į našlaičių prieglaudą.

14 metų paauglys pradėjo dirbti. Nors apie savo asmeninį gyvenimą turtuolis kalbėdavo santūriai, kartais pasakodavo apie patirtį našlaičių prieglaudoje.

„Pietums dažniausiai valgiau virtus kopūstus. Jų kvapas man iki šiol primena dideles pastangas sukurti kažką tokio, kur galėčiau panaudoti savo idėjas ir gebėjimus“, – yra pasakojęs milijardierius.

Praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje mažame Šiaurės Italijoje miestelyje Agorde jis įkūrė pirmąją optikos komponentų gamyklą. Šis Italijos regionas turėjo šimtmečių senumo akinių gaminimo istoriją.

L.Del Vecchio šią pramonės šaką sugebėjo paversti aukštosios mados dalimi, o 1990 m. „Luxottica“ buvo įtraukta į Niujorko vertybinių popierių biržą.

L.Del Vecchio plėtodamas verslą įsigijo prekės ženklus „Ray-Ban“ ir „Oakley“, taip pat „LensCrafters“, „Pearle Vision“ ir „Sunglass Hut“ prekybos tinklus.

Ilgainiui L.Del Vecchio „Luxottica“ pavertė milžine, gaminančia akinių rėmelius, kurie buvo nešiojami visame pasaulyje. Ji dirbo su garsiausiais prekių ženklais, tokiais kaip „Giorgio Armani“, „Chanel“, „Prada“, „Bulgari“.

„Luxottica“ 2017 metais susijungė su prancūzų lęšių gamintoja „Essilor“. „Forbes“ šį gigantą įvardijo kaip didžiausią pasaulyje saulės ir receptinių akinių gamintoją bei mažmenininkę.

Milijardierius yra sakęs, kad jam aukštumoje padėjo išsilaikyti susitelkimas: „Jei ilsėsiesi ant laurų, kas nors bemat pasisavins tavo verslą. O kai tave aplenkia, pasivyti būna labai sunku.“

L.Del Vecchio buvo vedęs du kartus, o pastaruoju metu gyveno su širdies drauge. Moterys jam pagimdė keturis sūnus ir dvi dukteris.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.