„Port Lite“ sukirto rankomis su tiekėjais iš JAV

Lietuvių įkurta žuvies gaminių gamybos studija Latvijoje „Port Lite“ pradėjo gaminių žaliavų pirkimus JAV. Iš čia bendrovė jau perka baltos menkinių žuvų mėsos surimi žaliavą, o ateityje pirks ir dar daugiau produkcijos. Anot bendrovės vadovybės, JAV tiekėjai pasirinkti neatsitiktinai – žuvį gaudo tik taikant tvarios žvejybos praktikas ir turi tai patvirtinančius MSC sertifikatus.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 18, 2022, 11:01 AM

„Tai aukščiausios kokybės žaliavų gamintojai, kurių vertybės ir mūsų yra tapačios. Į maisto gamybą žiūrime kiek kitaip nei kiti, tad siekiame ir bendradarbiauti su mąstančiais taip pat kaip mes. JAV tiekėjai turi ilgas tradicijas, yra savotiški pavyzdžiai savo rinkose visam pasauliui, o mes tuo tarpu, norime keisti žuvies gaminių rinką iš esmės. Kurti tik aukščiausios kokybės produkciją, kartu su garsiais ir atsakingais tiekėjais, už prieinamą kainą visiems“, – sako „Port Lite“ steigėjas Sigitas Ambrazevičius.

Anot jo, šiuo metu Liepojoje veikianti žuvies gaminių studija jau pradėjo bendradarbiauti su vienomis didžiausiomis, tvarią žvejybą puoselėjančiomis bendrovėmis „American Seafoods“ ir „Premier Pacific Seafood“, o ateityje partnerių ratas dar labiau plėsis.

„Pirmuosius pirkimus atlikome metų pradžioje. Pabandę gaminti jų pagrindu, supratome, kad kito kelio tikrai neturime jei norime iškelti kokybės kartelę. Žingsnis po žingsnis, ši partnerystė išaugo į nuolatinį bendradarbiavimą“, – sako jis.

Pasak S. Ambrazevičiaus, JAV žaliavų gamintojai pastaruosius dešimtmečius skyrė itin didelį dėmesį žuvies gaudymo politikai, pereidami prie tvarumo ir atsakingumo, visai priešingai, nei tam tikrų kitų rytų valstybių, kurių žaliavą naudoja kiti rinkos dalyviai.

Iš JAV gabenamos žuvies produkcijos „Port Lite“ gamina „Myliu Žuvį“ snieginio krabo lazdeles ir „Myliu Žuvį“ krabų skonio lazdeles, kurias jau galima rasti šalies prekybos tinklų lentynose.

„Pasirinkę kokybę, mes atmetėm kitokį verslo kelią pačią pirmą dieną. Tiekėjai yra lemiantis veiksnys mūsų versle, tad net mažiausia rizika tikrai negali būti priimtina“, – sako jis.

Anot jo, šiuo metu iš JAV importuojama šimtai tonų žuvies žaliavos, o ateityje kiekiai tik augs.

Lietuvių įkurta „Port Lite“ žuvies ir krabų skonio lazdeles pradėjo gaminti pernai, Liepojoje, įsigijusi daugiau nei 6 ha dydžio teritoriją, su pastatais ir buvusiais jame įrengimais iš (LTKB) Banko administratoriaus.

Iš karto po to, buvo pradėti įrengimų atnaujinimo darbai, pastatų pritaikymas maisto gamybai ir jų kūrimui, o praeitų metų pabaigoje, pradėti pirmieji gamybos bandymai. Šį mėnesi bendrovė pradėjo pirmąjį plėtros etapą, kuriant pažangiausių žuvies gaminių studiją regione, kurio metu bus investuota daugiau nei 8 mln. eurų.

Sigitas Ambrazevičius Lietuvoje taip pat valdo eilę kitų įmonių, susijusių su žuvies produktų gamyba, prekyba, gabenimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.