Kauno savivaldybė aukcionuose toliau pardavinės miesto nekilnojamojo turto objektus

Iš sąrašo išbraukiama 14 viešuose aukcionuose jau parduotų objektų, kai įsipareigojimai pagal nekilnojamojo turto pirkimo – pardavimo sutartis yra įvykdyti. Tai – turto vienetai, esantys įvairiuose Kauno miesto rajonuose, – Šaldytuvų, Vaidoto, Kalvarijos, P.Dovydaičio, Pušų, Kranto 14-ojoje bei kitose gatvėse, o taip pat Rotušės aikštėje bei Laisvės alėjoje.

Kaunas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Kaunas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Birutė Mačienė

Jul 25, 2022, 3:07 PM

Kaip portalą „Kas vyksta Kaune“ informavo miesto savivaldybės administracijos Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjas Donatas Valiukas, iš viso per praėjusius metus savivaldybė viešuose aukcionuose pardavė jai nuosavybės teise priklausančio nekilnojamojo turto beveik už 5 milijonus eurų.

„Sąrašas papildomas 11 naujų nekilnojamojo turto objektų. Į jį įtraukiamas Kauno miesto savivaldybės nuosavybės teise valdomas nekilnojamasis turtas, pripažintas nereikalingu ar netinkamu (negalimu) naudoti dėl fizinio nusidėvėjimo. Arba išbrauktas iš savivaldybės socialinio būsto fondo (kaip savivaldybės būsto fondo dalies) sąrašo bei išbrauktas iš gyvenamųjų patalpų apskaitos, nenaudojamas savivaldybės funkcijoms ar veiklai vykdyti, iš kurio gyventojai yra iškeldinti, ir kurį nenumatoma pritaikyti savivaldybės savarankiškosioms funkcijoms vykdyti.

Tačiau į sąrašą nėra įtrauktas nekilnojamasis turtas, dėl kurio pateikti Lietuvos Respublikos piliečių prašymai atkurti nuosavybės teises į išlikusį nekilnojamąjį turtą, taip pat religinių bendrijų prašymai dėl teisės į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo ir turto grąžinimo (tačiau nepriimti atitinkami sprendimai). Taip pat – tas turtas, dėl kurio priimti turto arešto aktai arba turtui įstatymų nustatyta tvarka pritaikytos kitos laikinosios apsaugos priemonės (kol jos taikomos).

Neįtraukiamas į sąrašą ir turtas, kurio atžvilgiu teisės aktų nustatyta tvarka yra priimti sprendimai turtą nurašyti ir likviduoti“, – paaiškino D.Valiukas, pabrėždamas, jog užtikrinant savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo principus, sąraše nurodytas nekilnojamasis turtas parduodamas viešame aukcione.

O rengiantis aukcionui, turto vertinimui, viešam informacijos apie parduodama savivaldybei nuosavybės teise priklausantį turtą paskelbimui, notarų paslaugoms apmokėti naudojamos savivaldybės biudžeto lėšos.

Kauno miesto tarybos politikams pritarus, taip pat papildomas savivaldybės parduodamų pagalbinio ūkio paskirties pastatų sąrašas. Iš jo išbraukiami šeši jau parduoti tokie pastatai arba jų dalys. Tačiau vienas ūkinis pastatas Gailutės g. 20 adresu bus nurašytas, išardytas ir likviduotas, kadangi gyvenamojo namo savininkai nepageidavo jo pirkti pagal Lietuvos Respublikos paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymą.

Už rinkos kainą Kauno savivaldybė tikisi parduoti kitus šešis į sąrašą naujai įtraukiamus pagalbinio ūkio paskirties pastatus ar jų dalis Žaliakalnyje, miesto centrinėje dalyje bei Šančiuose. Pažymėtina, kad parduodant savivaldybės nuosavybę – nekilnojamąjį turtą, jo vertinimo išlaidos išlaidos įskaitomos į pardavimo kainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.