Mianmaras teigia importuosiantis mazutą ir benziną iš Rusijos

Karinės chuntos valdomas Mianmaras paskelbė apie planus iš Rusijos importuoti benziną ir mazutą.

Benzinas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Benzinas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2022, 9:50 AM

Kaip rašo agentūra „Reuters“, apie tai trečiadienį spaudos konferencijoje pranešė chuntos atstovas Zaw Min Tunas. Pasak jo, importas iš Rusijos pasirinktas dėl „jo kokybiškumo ir žemos kainos“. Remiantis žiniasklaidos pranešimais, pirmosios siuntos šalį turėtų pasiekti jau kitą mėnesį.

Politinių neramumų apimtas Mianmaras jau kurį laiką palaiko glaudžius ryšius su Rusija. Abiem šioms valstybėms šiuo metu taikomos Vakarų sankcijos – Mianmaras nubaustas dėl praėjusiais metais įvykdyto karinio perversmo, kurio metu buvo nuversta demokratiškai išrinkta vyriausybė, o Rusijai priemonės pritaikytos dėl jos invazijos į Ukrainą, kurią pati šalis vadina „specialiąja karine operacija“.

Apie naują importo susitarimą pranešta Rusijai ieškant naujų klientų, didžiausiai jos eksporto krypčiai Europai rengiantis paskelbti rusiškos naftos embargą, o Mianmarui susiduriant su išaugusiomis degalų kainomis. Po perversmo praėjusių metų vasarį atitinkamos kainos šalyje išaugo maždaug 350 proc. Negana to, dėl degalų stygiaus pastarosiomis savaitėmis čia teko uždaryti dalį degalinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.