V. Putinas piktinasi, kad ES taiko apribojimus Rusijos trąšų eksportui, nors pats jį uždraudė

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį užsipuolė Europos Sąjungą, teigdamas, kad blokas leidžia eksportuoti rusiškas trąšas į savo valstybes nares, bet neleidžia to paties daryti į besivystančias šalis.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį užsipuolė Europos Sąjungą, teigdamas, kad blokas leidžia eksportuoti rusiškas trąšas į savo valstybes nares, bet neleidžia to paties daryti į besivystančias šalis.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį užsipuolė Europos Sąjungą, teigdamas, kad blokas leidžia eksportuoti rusiškas trąšas į savo valstybes nares, bet neleidžia to paties daryti į besivystančias šalis.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-16 17:53

Kalbėdamas Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos (ŠBO) viršūnių susitikime Samarkande, Uzbekistane, V. Putinas paragino jame dalyvaujančius Jungtinių Tautų atstovus daryti spaudimą ES, kad ši panaikintų apribojimus, kuriuos įvedė reaguodama į Rusijos karą Ukrainoje.

Rusija pasirengusi „nemokamai“ padovanoti besivystančioms šalims 300 tūkst. tonų trąšų, sakė V. Putinas ir pridūrė, kad šis kiekis susikaupė ES uostuose. Duodamas interviu agentūrai dpa ir kitai Europos žiniasklaidai, nesusijusį su naujausiomis V. Putino pastabomis, Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles‘is Michelis apkaltino Rusijos vadovą skelbiant „netikras naujienas“.

„Pati Rusija nusprendė uždrausti žemės ūkio produktų eksportą, – sakė jis. V. Putinas mėgina perkelti kaltę dėl aprūpinimo maisto problemų Afrikos šalyse ES ir Didžiojo septyneto šalims. „Šios netikros naujienos, žinoma, nėra teisingos“, – sakė Ch. Mišelis ir pridūrė, kad jis palaiko ryšius su Afrikos šalimis.

Per viršūnių susitikimą V. Putinas apkaltino Vakarus darant klaidas ir pareiškė, kad pasaulyje vyksta „negrįžtama“ transformacija į naujus galios centrus, akivaizdžiai turėdamas galvoje glaudų Rusijos ir Kinijos bendradarbiavimą.

Jis pažymėjo, kad ŠBO yra didžiausia pasaulyje regioninė organizacija ir yra atvira naujiems nariams. Aukščiausiojo lygio susitikime buvo inicijuoti žingsniai dėl Baltarusijos priėmimo į šią organizaciją.

ŠBO sudaro Kinija, Rusija, Indija, Pakistanas, Kazachstanas, Kirgizija, Tadžikistanas ir Uzbekistanas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.