Rusijos finansų ministerija apskaičiavo nuostolius dėl Vakarų sankcijų – kai kurie dalykai „praktiškai išnyko“

Rusijos finansų ministerija apskaičiavo finansų sektoriaus nuostolius dėl Vakarų sankcijų. Tiesioginiai Rusijos Federacijos finansų sektoriaus nuostoliai dėl Vakarų sankcijų šaliai agresorei siekė šimtus milijardų dolerių. Atitinkami skaičiai pateikti Rusijos finansų ministerijos sąmatose, rašo „Bloomberg“.

Apskaičiavo finansų sektoriaus nuostolius.<br>Pixabay.com nuotr.
Apskaičiavo finansų sektoriaus nuostolius.<br>Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2022, 3:19 PM, atnaujinta Sep 25, 2022, 3:20 PM

Nuostolių sąraše Rusijos vyriausybės pareigūnai pažymi, kad akcijų rinkos kapitalizacija sumažėjo 40 proc., užšaldytos Rusijos centrinio banko 300 mlrd. USD atsargos, bankų sistemos kapitalas sumažėjo 10 proc., taip pat areštuotas mažmeninės prekybos ir depozitoriumo turtas – 563 milijardai rublių.

Be to, pranešime minima žala finansinei infrastruktūrai. Visų pirma kalbame apie žalą, padarytą 80 proc. bankų sektoriaus turto, kuriam buvo taikomos ribojančios priemonės, atsijungimą nuo tarptautinės tarpbankinės sistemos SWIFT, prieigos prie įrangos ir užstato praradimą.

Baigdama Rusijos finansų ministerija pareiškė, kad tokios priemonės kaip draudimas, vieši siūlymai, euroobligacijos ir išvestinės finansinės priemonės „praktiškai išnyko“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.