„Mano BŪSTAS“: visi prižiūrimi daugiabučiai paruošti žiemai

Gyventojai, kurių daugiabučius prižiūri „Mano BŪSTAS“, gali būti ramūs – visi namai ir jų inžinerinės sistemos jau parengtos artėjančiam šildymo sezonui, o ypatingas dėmesys šiemet skirtas taupiam energijos resursų vartojimo užtikrinimui.

Visame mieste daugiabučiai pradedami šildyti etapais ir ne visi iš karto.<br>V.Skaraičio nuotr.
Visame mieste daugiabučiai pradedami šildyti etapais ir ne visi iš karto.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2022, 9:18 AM

Nors pasirengimas šildymo sezonui yra įprasta ir kasmet atliekama praktika, šiemet įmonės specialistai itin daug dėmesio skyrė efektyvaus šildymo vartojimui. Žinant, kad artėjantis šildymo sezonas grasina patuštinti daugiabučių gyventojų kišenes, „Mano BŪSTAS“ visą vasarą bei rudens pradžioje kruopščiai vykdė darbus, kurie užtikrins sklandų bei taupesnį šilumos tiekimą.

Šaltajam sezonui pasiruošta

Prieš naująjį šildymo sezoną savo administruojamiems namams „Mano BŪSTAS“ skiria ypatingą dėmesį. Visą vasarą įmonės darbuotojai aktyviai vykdė pasiruošimo darbus, kurie būtini, kad šaltuoju metų laiku šiluma daugiabučiuose būtų vartojama kuo taupiau ir efektyviau.

Nuo vasaros pradžios „Mano BŪSTO“ specialistai daugiabučiuose izoliavo ir tvarkė vamzdynus, keitė susidėvėjusius ventilius, įvairias sklendes, apsauginius vožtuvus, drenažo ventilius, atliko šilumos punktų hidraulinius bandymus, tvarkė susidėvėjusias tarpblokines siūles bei vykdė kitų sistemų patikrą. Šių darbų visuma leis įmonės klientams žiemą pasitikti užtikrintai, nes visos inžinerinės sistemos sustyguotos ir parengtos šildymo sezono pradžiai.

Modernizuotų punktų nauda

Tie gyventojai, kurių namus administruoja „Mano BŪSTAS“, vartos mažiau brangios šilumos, nes 90 proc. jų namuose įrengtų šilumos punktų yra modernizuoti, o tai, lyginant su senais įrengimais, padeda sutaupyti apie 15 proc. suvartojamos šilumos. Be to, 50 proc. modernizuotų šilumos punktų yra išmanūs, dėl ko pasiekiamas dar didesnis taupymo efektas.

Gyventojams, kurie dar svarsto apie šilumos punkto modernizavimą, „Mano BŪSTAS“ pataria apie tai galvoti einamojo šildymo sezono metu, nes visas modernizacijos procesas užtrunka ne vieną mėnesį. Tad tokius darbus geriausia užsakyti rudenį, žiemą arba blogiausiu atveju – pavasarį, kad ateinantį šildymo sezoną naujas įrenginys jau funkcionuotų.

Visgi artėjantį šildymo sezoną mažiausiai rūpesčių dėl brangstančių energijos išteklių turės renovuotų namų gyventojai. „Mano BŪSTAS“ iki šiol padėjo modernizuoti jau 147 daugiabučius namus, tad taupymo ir mažų sąskaitų naudą pajus 8812 butų gyventojai.

Trijų parų taisyklė

Kuomet miestuose bus oficialiai paskelbta šildymo sezono pradžią daugiabučių gyventojai neturėtų nustebti, kad net ir po paskelbimo butuose radiatoriai vis tiek nepradeda šilti. Mat visame mieste daugiabučiai pradedami šildyti etapais ir ne visi iš karto. Tradiciškai šildymas visiems namams įjungiamas per 3 paras nuo oficialios šildymo sezono pradžios.

Įmonė pastebi, kad pirmąją šildymo pradžios dieną tradiciškai sulaukiama daugiausia gyventojų skambučių su klausimu, kodėl jų namai šąla. Bendrovės atstovai iš anksto ramina ir ragina gyventojus turėti kantrybės, nepulti pirmosiomis dienomis ieškoti pagalbos bei skambinti namą administruojančiai įmonei. Kreiptis į specialistus reikėtų tik tada, kai radiatoriai bute, esant žemesnei nei 12 laipsnių lauko oro temperatūrai, nešyla ilgiau nei 3 paras nuo šildymo sezono pradžios.

Svarbu nuorinti radiatorius

Pasitaiko, kad net ir po 3 parų radiatoriai butuose nešyla todėl, jog viršutiniuose namo aukštuose esančiose patalpose nebuvo nuorinti šildymo prietaisai. Siekiant išvengti nesklandumų viršutinių aukštų gyventojai, prasidėjus šildymo sezonui, turėtų patys prevenciškai nuorinti radiatorius. Šią procedūrą gali tekti pakartoti kelis kartus, kol oras visiškai pasišalins iš sistemos.

„Nuorinti šildymo prietaisus išties nesudėtinga. Jei patiems to padaryti nepavyksta, patartina paprašyti pagalbos kaimynų ar pažįstamų, galiausiai paieškoti informacijos internete. Jeigu ir tai negelbsti, tuomet reikėtų kreiptis į namą administruojančią įmonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.