„Pigu.lt“ valdančiai grupei „PHH Group“ vadovaus Florin Filote

Baltijos šalyse pirmaujančios e. prekybos kompanijos „Pigu HobbyHall Group“ („PHH Group“), kuri Lietuvoje valdo „Pigu.lt“, vadovo pareigas nuo spalio 10 dienos pradeda eiti e. prekybos profesionalas Florin Filote, nuo šių metų gegužės mėnesio dirbęs šios grupės pajamų vadovu. F. Filote pakeitė vykdantįjį generalinį direktorių Xavier Carlier, kuris šias pareigas ėjo nuo 2022-ųjų balandžio, kuomet ilgametis grupės vadovas Dainius Liulys pasitraukė iš aktyvaus įmonės valdymo ir buvo pradėtos nuolatinio vadovo paieškos.

Florin Filote.<br>„Pigu.lt“ nuotr.
Florin Filote.<br>„Pigu.lt“ nuotr.
Florin Filote.<br>„Pigu.lt“ nuotr.
Florin Filote.<br>„Pigu.lt“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 10, 2022, 1:58 PM

„Akcininkų vardu džiaugiuosi, kad Florinas priėmė pasiūlymą tapti grupės vadovu. Milžiniška jo patirtis ir pasiekimai vystant tarptautinius e. komercijos ir marketplace‘ų verslus taps neįkainojami vadovaujant naujam „PHH Group“ kelionės etapui. Dėkojame Xavierui už sėkmingą lyderystę ir stabilumą, grupei suteiktą iššūkių kupinu laikotarpiu“, – sako Kerim Turkmen, „PHH Group“ akcininkės „Mid Europa“ partneris.

„Man didelė garbė vadovauti „PHH Group“, kurios misija – keisti žmonių apsipirkimo įpročius. Puikus grupės verslo modelis ir talentinga komanda suteikia mums unikalią galimybę pasinaudoti besikeičiančia apsipirkimo aplinka“, – teigia F. Filote.

Anot jo, e. prekybos industrija yra susieta su naujovėmis, o ne tradicijomis, todėl stiprų technologinį pagrindą, išvystytą Baltijos šalyse, turinti grupė gali pasiūlyti pirkėjams platų prekių asortimentą ir greitą pristatymą Baltijos valstybėse – padėti sutaupyti laiko ir pinigų.

„Mūsų sukurta infrastruktūra, į kurią toliau investuosime, jau tapo puikia vieta auginti savo verslus esamiems ir būsimiems „PHH Group“ marketplace‘o pardavėjams. Nors grupė jau sulaukė didelės sėkmės, turime visas sudedamąsias dalis, leidžiančias teigti, kad galime pasiekti daugiau“, – sako F. Filote.

„PHH Group“ valdybos pirmininko Daniel Ropers teigimu, grupė tęsia strateginę veiklos transformaciją, kurios tikslas – auginti marketplace’o svorį grupės veikloje. Šiuo metu, praėjus vos trejiems metams nuo prekyvietės atvėrimo išoriniams pardavėjams, pastarųjų pasiūlymai generuoja beveik 30 proc. pirkėjų išlaidų visos grupės mastu. Per ateinančius kelerius metus šį rodiklį planuojama padidinti iki 50 proc. apyvartos.

„Mūsų ambicija – iš esmės pagerinti apsipirkimo internetu kokybę ir būti geriausia vieta pirkti mūsų regiono vartotojams. Todėl ir toliau kryptingai investuojame į geresnę apsipirkimo patirtį, mažesnes kainas ir greitesnį bei pigesnį prekių pristatymą mūsų klientams Baltijos šalyse“, – teigia D. Ropers.

Anot jo, grupė taip pat padeda mažmenininkams, kurie turi gerų pasiūlymų, efektyviai pasiekti pirkėjus visose Baltijos šalyse per marketplace‘ą su visa infrastruktūra: naujausiomis technologijomis, logistikos ir mokėjimo procesais.

„Būdami e. komercijos ir e. prekybos lyderiai regione, sujungiame mažmeninę prekybą į vieną platformą, kuri įgalina pirkėjus aptarnauti geriau nei tai galėtų padaryti net didžiausias pavienis mažmenininkas, prekybos partneriams suteikiame veiksmingiausią prieigą prie rinkos internete. Neabejojame, kad asmeninės savybės ir milžiniška patirtis e. komercijos industrijoje leis Florinui tiesiogiai ir reikšmingai prisidėti prie sėkmingo šių tikslų įgyvendinimo, tapus naujuoju stiprios ir patyrusios „PHH Group“ vadovų komandos lyderiu“, – sako D. Ropers.

Apie Florin Filote

Būdamas 21 metų F. Filote pradėjo darbą vedančioje Vokietijos prekybos įmonėje Rumunijoje „Selgros Cash&Carry“ (buvusi REWE grupės dalis), o sulaukęs 24-erių vadovavo jos mažmeninei prekybai. Profesionalas yra sukūręs skirtingų mažmeninės prekybos modelių, ėjo įvairias pareigas greito vartojimo prekių (FMCG) industrijoje. Prieš 7 metus F. Filote pardavimų viceprezidento pareigose prisijungė prie „eMAG“ su užduotimi išvystyti markeplace‘ą – verslo modelį, kuris tuo Europoje žengė pirmuosius savo žingsnius. „eMag“ priklauso „Naspers“ – trečiai pagal rinkos kapitalizaciją e. prekybos grupei pasaulyje po „Amazon“ ir „Alibaba“.

Apie „PHH Group“

Didžiausia Baltijos šalyse e. prekybos bendrovė „Pigu HobbyHall Group“ buvo suformuota „Pigu.lt“ susijungus su Suomijos prekybos milžine „Hobby Hall“. „PHH Group“ valdo e. parduotuves ir prekyvietes Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Suomijoje: „Pigu.lt“, „220.lv“, „Kaup24.ee“, „Hansapost.ee“ ir „HobbyHall.fi“. Grupės valdomoje Marketplace ekosistemoje (e. prekyvietėse) prekiauja daugiau nei 4000 pardavėjų, asortimentą sudaro daugiau nei 2 mln. prekių. Sesijų skaičius per metus siekia apie 150 milijonų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?