Italams pristatė naują paramos paketą sąskaitoms už energiją apmokėti

Italija ketvirtadienį paskelbė naujas 9,1 mlrd. eurų vertės paramos priemones, skirtas padėti namų ūkiams ir verslui susidoroti su sparčiai augančiomis energijos kainomis. Premjerės Giorgios Meloni vyriausybės skiriamas paketas pridedamas prie 66 mlrd. eurų, kuriuos buvusio ministro pirmininko Mario Draghi administracija 2022 metais jau išleido siekdama padėti sunkiai besiverčiančioms šeimoms ir verslo subjektams apmokėti sąskaitas už energiją.

 Italija.<br>aldofilippini/pixabay.com nuotr.
 Italija.<br>aldofilippini/pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2022, 10:14 AM

Vėliausioji suma susidarė dėl „ypatingų mokestinių įplaukų“ per trečiąjį ketvirtį, kai Italijos ekonomikos rezultatai buvo geresni, nei tikėtasi, sakoma Ekonomikos ministerijos pareiškime po vyriausybės posėdžio.

Vyriausybės priimtame įstatyminiame potvarkyje numatytos mokesčių lengvatos įmonėms, barams, restoranams ir parduotuvėms dujoms ir elektrai pirkti, o mažesni degalų akcizai išliks iki metų pabaigos.

G.Meloni vyriausybė taip pat nusprendė suteikti naujų leidimų dujų gavybai jūroje bei padidinti gavybą pagal jau išduotus leidimus, sakoma pareiškime.

Trečiadienį ekonomikos ministras Giancarlo Giorgetti pareiškė, kad 2023 metų biudžete bus numatyta skirti 21 mlrd. eurų priemonėms, padėsiančioms namų ūkiams ir įmonėms įveikti sparčiai augančių energijos kainų audrą.

Papildomi ištekliai bus finansuojami skolinantis, o Ekonomikos ministerija padidino Italijos valstybės skolos prognozę 2023 metams iki 4,5 proc. metinės ekonomikos produkcijos. Rugsėjį M.Draghi vyriausybė prognozavo, kad šis skaičius bus 3,4 procento.

Italijos verslo lyderiai pareikalavo iki 50 mlrd. eurų paramos priemonių, kad būtų išvengta plataus masto darbo vietų praradimo ir bankrotų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.