Jungtinės Karalystės ekonomika trečią ketvirtį traukėsi

Jungtinės Karalystės (JK) ekonomika trečią ketvirtį traukėsi, rodo penktadienį paskelbti oficialūs duomenys.

Jungtinė Karalystė.<br>V.Balkūno nuotr.
Jungtinė Karalystė.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2022, 11:11 AM

Pasak Nacionalinio statistikos biuro (ONS), liepos–rugsėjo mėnesiais bendrasis vidaus produktas (BVP) nusmuko 0,2 proc. Kadangi šalies centrinis bankas numato, kad ekonomika trauksis ir paskutinį šių metų ketvirtį, manoma, jog trečias ketvirtis žymi recesijos pradžią. Centrinis bankas yra perspėjęs, kad ši recesija gali tęstis net iki 2024 m. vidurio.

ONS teigimu, trečio ketvirčio susitraukimą iš dalies lėmė dėl karalienės Elžbietos II laidotuvių paskelbta visuotinė nedarbo diena. Tada veiklą laikinai sustabdė daugybė verslų.

Be recesijos, JK šiuo metu taip pat išgyvena pragyvenimo išlaidų krizę. Infliacija šalyje viršija 10 proc. ir yra didžiausia per keturis dešimtmečius.

Naujausi ekonominiai duomenys paskelbti prieš tai, kai kitą savaitę naujojo premjero Rishio Sunako vyriausybė turėtų pristatyti savo biudžeto planą. Viliamasi, kad jis į šalį įneš politinio ir ekonominio stabilumo, nes jis bus skelbiamas po to, kai dėl ankstesniojo atsistatydino R.Sunako pirmtakė Liz Truss. Politikės pristatytas vadinamasis mini biudžetas smarkiai sukrėtė rinkas ir, be kita ko, nusmukdė nacionalinės valiutos kursą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.