Prokurorams ketinama mokėti už viršvalandinį darbą

Seimas pradėjo svarstyti pataisas, numatančias papildomą apmokėjimą prokurorams už viršvalandinį darbą.

Seimas pradėjo svarstyti pataisas, numatančias papildomą apmokėjimą prokurorams už viršvalandinį darbą.<br>I.Danieliūtės nuotr.
Seimas pradėjo svarstyti pataisas, numatančias papildomą apmokėjimą prokurorams už viršvalandinį darbą.<br>I.Danieliūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 12, 2022, 9:21 AM

Siūlymą pateikęs Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras teigė, kad neseniai sugriežtinus sulaikymo tvarką, prokurorai ir teisėjai bus priversti dažniau dirbti savaitgaliais, po darbo valandų, švenčių dienomis.

„Todėl reikalinga, kad būtų apmokėjimas ir prokurorams už darbą šeštadieniais, kad būtų teisinis pagrindas“, – sakė S. Šedbaras.

Pagal projektą, prokurorui, kuris, vykdydamas pavestas funkcijas, už darbą poilsio ir švenčių dieną, naktį, viršvalandinį darbą bus mokamas dvigubas darbo užmokestis.

Taip pat numatyta, kad prokuroro prašymu viršvalandžiai gali būti pridėti prie jo kasmetinių atostogų.

Projekte dar siūloma įtvirtinti galimybę prokurorams, tarnybos atlikimo vietoje neturintiems būsto, generalinio prokuroro nustatyta tvarka kompensuoti gyvenamosios patalpos nuomos tarnybos vietoje išlaidas arba jų dalį.

S. Šedbaras tikisi, kad pataisą pavyks priimti kuo greičiau.

„Kitais metais sudarant biudžetą jau būtų teisinis pagrindas, jeigu mes čia priimsime tą pataisą, formuoti poreikį ir Finansų ministerija turės skaičiuoti, kiek papildomų lėšų reikės prokuratūrai. Tos pataisos reikalingos ir ta prasme, kad formuojant biudžetą būtų pagrindas prašyti didesnių asignavimų“, – tvirtino Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas.

Demokratų frakcijos narė Laima Nagienė sakė, kad visiems, ne tik prokurorams, privalu mokėti už viršvalandinį darbą.

„Pirmiausia, man atrodo, ne tik prokurorams, bet ir visiems reikėtų mokėti už papildomą darbą, jeigu dirba, o prokuratūroje yra žmonių, kurie kartais turi budėti ir namuose pasiskirstydami. Čia yra labai svarbu, nes tikrai negali niekur išvykti net ir poilsio metu, ir po darbo“, – sakė ji.

Seimo narė vylėsi, kad butpinigiai galbūt padės į tarnybą prokuratūroje privilioti jaunų žmonių.

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė yra minėjusi, šiuo metu tarnyboje dirba 607 prokurorai. Pernai tarnybą paliko 22, šiemet – 20 prokurorų. Per tą laiką priimti keturi nauji prokurorai.

Šiemet nesurinkta pakankamo skaičiaus laikyti egzaminus į prokurorus, ir egzaminas neįvyko.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.