„Ikea“ atskleidė, kaip pasikeitė prekių kainos jų parduotuvėse: privalėjome jas pakoreguoti

Skandinavijos tinklinė parduotuvė „Ikea“, prekiaujanti surenkamais baldais ir namų apyvokos daiktais, spalį sureagavo į Rusijos invaziją į Ukrainą ir atleido 10 tūkst. darbuotojų Rusijoje. Nors tuomet baldų milžinė viešai skelbė, kad šie metai – kupini iššūkių, žiemą į ateitį žvelgia išties optimistiškai.

„Ikea“ parduotuvė.<br>T.Bauro nuotr.
„Ikea“ parduotuvė.<br>T.Bauro nuotr.
„Ikea“ spalį sureagavo į Rusijos invaziją į Ukrainą ir atleido 10 tūkst. darbuotojų Rusijoje.<br>V.Balkūno nuotr.
„Ikea“ spalį sureagavo į Rusijos invaziją į Ukrainą ir atleido 10 tūkst. darbuotojų Rusijoje.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-12-06 18:12

Kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, „Ikea“ uždarė septyniolika parduotuvių Rusijoje, šalyje sustabdė ir gamybą, nors prieš karą parduotuvėje dirbo 15 tūkst. Rusijos gyventojų.

Kaip spalį naujienų agentūrai AFP sakė Nyderlandų kontroliuojančiosios bendrovės „Inter Ikea“ generalinis direktorius Jonas Abrahamssonas Ringas, šie metai buvo išties sudėtingi, ypač kalbant apie pandemiją, karą ir infliaciją.

Didžiąją dalį „Ikea“ parduotuvių valdančios holdingo bendrovės „Ingka“ generalinis direktorius Jesperas Brodinas agentūrai AFP sakė, kad bendrovė turėjo atsisveikinti su maždaug 10 tūkst. iš 12 tūkst. mažmeninės prekybos darbuotojų „Ikea“ parduotuvėse Rusijoje.

Kaip portalui lrytas.lt sakė „Ikea“ atstovė spaudai Margareta Lantz, parduotuvės tiekėjai gamina produktus daugelyje rinkų, tačiau Rusijos rinka buvo viena dešimties geriausių. Ji sudarė apie 4–5 proc. grupės pardavimų.

Tačiau nors, kaip teigiama rudenį paviešintame „Inter Ikea“ pranešime, bendrovės pardavimai po tokių pokyčių nesustojo augę, „Ikea“ susidūrė su nauja problema – dėl tiekimo grandinių problemų buvo sunku išlaikyti užpildytas „Ikea“ lentynas.

M.Lantz atsisakė atskleisti, kaip pabrango prekių savikaina, bet pripažino kad pardavimo kainą teko pakelti.

„Per pastaruosius metus padengę didžiąją dalį „Ingka“ ir „Inter IKEA Group“ padidėjusių išlaidų, turėjome pakoreguoti savo asortimento kainas“, – portalui lrytas.lt teigė ji.

Prekių kainos parduotuvėse kilo maždaug 9 proc. 

„Pasaulinio tiekimo sistemos veikimas suteikė mums tam tikro lankstumo. Perkėlėme gamybą ir sutelkėme pajėgumus su tiekėjais ten, kur mums jų reikia pasikeitus sąlygoms“, – aiškino M.Lantz.

Ji pridūrė, kad tinklinė parduotuvė su įvairiais iššūkiais susiduria ne pirmąsyk.

„Susidurdami su iššūkiais, tapome lankstesni, tvaresni ir efektyvesni šiandienos besikeičiančiame pasaulyje. Esame įsitikinę, kad turime galimybę optimistiškai žvelgti į ateitį šiais svarbiais laikais“, – komentavo M.Lantz.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.