Estija stabdys Rusijos ir Baltarusijos krovinių vežimą geležinkeliais

Estijos vyriausybė uždraudė valstybinei geležinkelių bendrovei „Operail“ nuo 2023 metų sausio 1 dienos vežti krovinius iš Rusijos ir Baltarusijos. Atitinkamą įsakymą pasirašė ekonomikos ir infrastruktūros ministrė Riina Sikkut, pranešė Estijos visuomeninis transliuotojas ERR.

Estijos vyriausybė uždraudė valstybinei geležinkelių bendrovei vežti krovinius iš Rusijos ir Baltarusijos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Estijos vyriausybė uždraudė valstybinei geležinkelių bendrovei vežti krovinius iš Rusijos ir Baltarusijos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Živilė Aleškaitienė

Dec 14, 2022, 9:32 AM, atnaujinta Dec 14, 2022, 10:01 AM

Bendrovės vadovybei nurodyta „įvertinti komercinių santykių su Rusija ir Baltarusija etiškumą“ ir palaipsniui jų atsisakyti.

Ekonomikos ir infrastruktūros ministerija išreiškė lūkestį, kad „Operail“ „ir toliau bus pavyzdys Estijos bendrovėms gero valdymo, socialinės atsakomybės ir aukštos verslo kultūros požiūriu“.

Gruodžio 6 dieną buvo pranešta, kad „Operail“ norėjo užsiimti rusiško nikelio krovinių gabenimu Suomijoje, nes jiems netaikomos sankcijos. Tačiau šiuos planus sukritikavo Estijos užsienio reikalų ministras Urmas Reinsalu.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.