Sniegas sukaustė Lietuvą: elektros šalyje neturi keli šimtai vartotojų

Dėl pastarosiomis dienomis krentančio sunkaus ir šlapio sniego elektros Lietuvoje neturi apie kelis šimtus vartotojų, trečiadienį praneša „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

Dėl pastarosiomis dienomis krentančio sunkaus ir šlapio sniego elektros Lietuvoje neturi apie kelis šimtus vartotojų.<br>V.Balkūno nuotr.
Dėl pastarosiomis dienomis krentančio sunkaus ir šlapio sniego elektros Lietuvoje neturi apie kelis šimtus vartotojų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2022, 12:23 PM

Elektros tiekimą jiems tikimasi atnaujinti artimiausiu metu.

„Šiuo metu baiginėjame šešias paras besitęsusių ir vis atsinaujinusių elektros tinklo gedimų šalinimą, elektros neturi vos keli šimtai vartotojų visoje šalyje. Jiems energijos tiekimą tikimės atstatyti artimiausiu metu“, – komentavo ESO ryšių su visuomene projektų vadovas Paulius Kalmantas.

Anot jo, pusei paveiktų vartotojų elektros tiekimas atstatytas nuotoliniu būdu, tačiau pašalinti visų gausiai iškritusio šlapio ir sunkaus sniego padarinių neįmanoma.

P. Kalmantas sako, kad gedimų vietose dirba sustiprintos ESO ir rangovų brigadų, dispečerių bei kitų darbuotojų pajėgos, tačiau nors gedimai šalinami, dėl toliau krentančio sniego atsinaujina.

„Gausus šlapias snygis gali nuolat vartyti medžius, laužyti jų šakas, taip pakartotinai pažeisdamas elektros tinklą. Tai ypač aktualu nutolusiose vietovėse. Tokiu atveju gedimų šalinimo trukmė priklauso nuo stichijos masto bei gedimų sudėtingumo“, – įmonės pranešime sako ESO atstovas.

Anot ESO, elektros tinklų gedimą patyrusiems ar pastebėjusiems gyventojams rekomenduojama jį registruoti internetu ar visą parą veikiančiu nemokamu trumpuoju telefonu 1852.

Prieš registruojant patariama patikrinti, ar sutrikimas jau nėra fiksuotas ir pažymėtas atjungimų žemėlapyje, kurį galima patikrinti eso.lt/zemelapis. Jeigu gedimas atvaizduojamas – papildomai registruoti nereikia.

ESO taip informuoja, kad automatizuotų sistemų gedimai gali būti pašalinami per keletą minučių, tuo metu fiziniai tinklo pažeidimai būna tvarkomi kelias ar keliolika valandų, priklausomai nuo pažeidimo pobūdžio.

Artėjant smarkiai snygiui gyventojai raginami užsitikrinti kuo didesnį savo ir savo turto saugumą bei būti pasirengę galimiems elektros tiekimo sutrikimams – turėti maisto ir geriamojo vandens atsargų, pinai įkrautą mobilųjį telefoną, elektros generatorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.