NT investicijų valdytoja „Northern Horizon“ į ketvirtąjį senatvės priežiūrai skirtą fondą pritraukė 324 mln. eurų

„Northern Horizon“ praneša užbaigusi investicijų pritraukimo į senatvės priežiūrai skirtą fondą etapą. Tai ketvirtasis toks bendrovės valdomas fondas. Pritraukęs 324 mln. eurų nuosavo kapitalo, jis tapo didžiausiu „Northern Horizon“ portfelyje minėtoje kategorijoje. Bendros fondo investicijos gali siekti iki 650 mln. eurų.

M.Dargužaitė.<br>Bendrovės nuotr.
M.Dargužaitė.<br>Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2022, 2:57 PM

Fondo investavimo kryptis – modernūs senelių priežiūros namai Šiaurės Europos šalyse. Pasirinkta investavimo strategija atliepia augantį senatvės priežiūros namų poreikį dėl didėjančios senyvo amžiaus žmonių proporcijos visuomenėje.

Lėšos fondui surinktos tiek iš esamų, tiek naujai pritrauktų institucinių investuotojų, įskaitant žinomus pensijų fondus, draudimo bendroves, turto valdytojus, šeimos biurus iš Vokietijos, Prancūzijos, Suomijos, Šveicarijos ir Islandijos.

„Džiaugiamės, kad esami investuotojai noriai tęsia su mumis partnerystę. Sulaukėme didelio susidomėjimo iš naujų investuotojų, kuriems yra patraukli mūsų unikali investavimo strategija, stabilūs pinigų srautai, taip pat galimybė prisidėti sprendžiant demografinius visuomenės iššūkius. Vieni pirmųjų pradėjome investuoti į socialinėms reikmėms naudojamą nekilnojamąjį turtą, tad užimame unikalią poziciją šiame segmente Šiaurės šalyse“, – sako „Northern Horizon“ vadovė Milda Dargužaitė.

Siekiant atliepti augančius investuotojų reikalavimus pastatų tvarumui, portfelio valdymui nustatyti ambicingi aplinkosaugos, socialiniai ir vadybos (ESG) standartai, įskaitant sertifikavimą ir poveikio aplinkai tikslus.

Ketvirtasis fondas jau yra įsigijęs 19 NT objektų, esančių Suomijoje, Švedijoje ir Danijoje. Iš viso bendrovės fondai į šį sektorių yra investavę virš 1 mlrd. eurų ir įsigiję 125 NT objektus.

Baltijos šalyse bendrovė valdo „Baltic Horizon“ fondą, kurio portfelį sudaro 15 komercinių NT objektų. Fondas investuoja į ofisus ir prekybos centrus Baltijos šalyse. Lietuvoje jis valdo beveik 68 900 kv. m nuomojamo ploto.

Apie fondą

„Aged Care Fund IV“ strategija yra sukurti diversifikuotą portfelį, kurį sudaro stabilus, grąžą generuojantis senatvės priežiūros segmento nekilnojamasis turtas, nuomojamas stipriems privataus ar valstybinio sektoriaus operatoriams Skandinavijos šalyse. Fondo tikslas – generuoti 7–8 proc. investicinę grąžą ir daugiau nei 5,5 proc. pajamingumą.

Apie „Northern Horizon“

„Northern Horizon“ yra nekilnojamojo turto investicijų valdytoja, veikianti Šiaurės Europos šalyse. Šiuo metu bendrovės valdomo turto vertė viršija 1 mlrd. Eur. „Northern Horizon“ pradėjo investuoti į senatvės priežiūros nekilnojamąjį turtą 2007 m. ir yra investicijų į šį sektorių pradininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.