Suomijos vyriausybė ketina įvesti vienkartinę subsidiją sąskaitoms už elektrą apmokėti

Suomijos vyriausybė ir opozicija pirmadienį tarėsi, kaip padėti šalies piliečiams apmokėti sąskaitas už elektrą, praneša portalas „Yle“.

Suomijos vyriausybė ir opozicija pirmadienį tarėsi, kaip padėti šalies piliečiams apmokėti sąskaitas už elektrą.<br>V.Skaraičio nuotr.
Suomijos vyriausybė ir opozicija pirmadienį tarėsi, kaip padėti šalies piliečiams apmokėti sąskaitas už elektrą.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-20 10:41

Po pasitarimo ministrė pirmininkė Sanna Marin pareiškė, jog vyriausybė ketina įvesti vienkartinę subsidiją sąskaitoms apmokėti. Atitinkamas pasiūlymas bus pateiktas parlamentui svarstyti sausio pradžioje.

Subsidija bus mokama atgaline data už elektros energijos sąskaitas žiemos mėnesiais.

Antras paramos būdas – galimybė lanksčiai apmokėti sąskaitas už elektrą. Trečias būdas – elektros energijos kainų lubos, bet tam prireiks laiko. Pasak S. Marin, kainų lubos gali būti nustatytos kovą-balandžio mėnesiais, o galbūt tik kitą žiemą.

Anksčiau premjerės Socialdemokratų partija pasiūlė įvesti 20 centų už kilovatvalandę ribą.

Anot S. Marin, naujos paramos piliečiams formos valstybei atsieis labai brangiai – nuo šimtų milijonų iki milijardų eurų.

Vyriausybė ketina surinkti pinigų naujoms subsidijoms, be kita ko, apmokestindama didelius energetikos bendrovių pelnus. Bet valstybė gaus šių įplaukų tik ateityje.

Prieš pasitarimą opozicija griežta kritikavo vyriausybę už tai, kad ji neįstengė laiku priimti šių sprendimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.