Lietuvių mokėjimo įstaigai „Lock Trust“ pritaikytos poveikio priemones: skirta bauda, įpareigota nušalinti vadovę

Lietuvos bankas praneša, kad mokėjimo įstaigai UAB „Lock Trust“ buvo pritaikytos poveikio priemonės.

Lietuvos bankas praneša, kad mokėjimo įstaigai UAB „Lock Trust“ buvo pritaikytos poveikio priemonės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos bankas praneša, kad mokėjimo įstaigai UAB „Lock Trust“ buvo pritaikytos poveikio priemonės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2022, 1:41 PM

Įmonė per teisės aktuose nustatytus terminus nepatvirtino metinių finansinių ataskaitų rinkinio, nepriėmė sprendimo dėl finansinio metinės veiklos rezultato paskirstymo, nepateikė Lietuvos bankui pradinio ir nuosavo kapitalo skaičiavimo bei kitų privalomų finansinių ataskaitų, kaip to reikalauja teisės aktai, praneša Lietuvos bankas.

Be to, UAB „Lock Trust“ nesilaikė Mokėjimo įstaigų įstatymo reikalavimo nuolat užtikrinti nustatytą nuosavo kapitalo dydį – 2022 m. kovo 31 d. ir birželio 30 d. duomenimis, įstaigos nuosavas kapitalas buvo mažesnis už reikalaujamą (125 tūkst. eurų).

Už šiuos pažeidimus Lietuvos bankas skyrė įstaigai 11,5 tūkst. eurų baudą, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Taip pat, įvertinęs šių ir ankstesnių pažeidimų pobūdį bei tai, kad už teisės aktus atitinkantį bendrovės veiklos organizavimą yra atsakingas įstaigos vadovas (-ė), Lietuvos bankas įpareigojo nušalinti nuo pareigų įstaigos administracijos vadovę ir nurodė, kad laikinai, kol nepatvirtins naujo administracijos vadovo (-ės), įstaiga neturi teisės sudaryti sutarčių su klientais (juridiniais ir fiziniais asmenimis) bei teikti jiems mokėjimo paslaugų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.