„LTG Cargo Ukraine“ tapo krovinių gabenimo tarp Lietuvos ir Ukrainos operatore

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) Grupės krovinių vežimo bendrovės „LTG Cargo“ dukterinė bendrovė „LTG Cargo Ukraine“ ir Lenkijos krovinių gabenimo bendrovė „PKP Cargo“ pasirašė bendradarbiavimo susitarimą. Po šios sutarties pasirašymo „LTG Cargo Ukraine“ tapo krovinių gabenimo tarp Lietuvos ir Ukrainos per Lenkijos teritoriją operatore.

Po šios sutarties pasirašymo „LTG Cargo Ukraine“ tapo krovinių gabenimo tarp Lietuvos ir Ukrainos per Lenkijos teritoriją operatore.<br>V.Skaraičio nuotr.
Po šios sutarties pasirašymo „LTG Cargo Ukraine“ tapo krovinių gabenimo tarp Lietuvos ir Ukrainos per Lenkijos teritoriją operatore.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2022, 9:11 AM

Šiuo metu pirmasis „LTG Cargo Ukraine“ operuojamas traukinys iš Lietuvos jau atvyko į Ukrainą, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Planuojama, kad „LTG Cargo Ukraine“ tarp Ukrainos ir Lietuvos kitąmet perveš 140 traukinių. Kroviniai bus gabenami didesniais – 60 konteinerių – sąstatais. Kaip ir iki šiol iš Ukrainos į Klaipėdos jūrų uostą bus gabenama žemės ūkio produkcija (grūdai ir aliejus).

Ukrainoje veikianti „LTG Cargo Ukraine“ rūpinsis visos krovinių pervežimo paslaugos organizavimu: krovinių gabenimu, vagonų parko europinei ir plačiajai vėžėms sutelkimu, muitinės deklaracijomis, perkrovimo paslaugomis ir ekspedijavimu.

Lenkijos bendrovė „PKP Cargo“ veš krovinius per Lenkijos teritoriją. Žemės ūkio produkcija geležinkeliu bus gabenama per du Ukrainos–Lenkijos pasienio punktus: Mostyskos ir Medykos bei Jagodino ir Dorohusko stotis, pažymima pranešime.

Tuo metu Lenkijoje veikianti „LTG Cargo“ dukterinė bendrovė „LTG Cargo Polska“ toliau orientuosis į krovinių gabenimą Lenkijos vidaus rinkoje bei į tarp Lietuvos ir Vokietijos vykdomus intermodalinių krovinių pervežimus per Lenkijos teritoriją.

Iki gruodžio mėn. iš Ukrainos į Lietuvą per Lenkiją jau pervežta apie 73 tūkst. t žemės ūkio produkcijos, dar 104 tūkst. t naftos ir jos produktų geležinkeliu pervežta iš Lietuvos į Ukrainą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.