Prezidentas pasirašė viešuosius pirkimus reglamentuojančių įstatymų paketą: pokyčiai – jau netrukus

Viešųjų pirkimų tarnyba praneša, kad prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį pasirašė Seime priimtus Viešųjų pirkimų įstatymo (VPĮ); Viešųjų pirkimų, atliekamų gynybos ir saugumo srityje įstatymo; Pirkimų, atliekamų vandentvarkos, energetikos, transporto ar pašto paslaugų srities perkančiųjų subjektų, įstatymo bei Koncesijų įstatymo pakeitimus. Pokyčiai įsigalioja nuo 2023 m. sausio 1 d., skelbiama pranešime žiniasklaidai.

G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2022, 4:06 PM, atnaujinta Dec 29, 2022, 4:07 PM

Viešųjų pirkimų Tarnyba (VPT), siekdama, kaip įmanoma, skubiau supažindinti pirkimų sistemos dalyvius su pakeitimais ir padėti suprasti, kaip tai bus taikoma praktikoje, iš karto po jų priėmimo, gruodžio 14 d., surengė VPĮ pakeitimų aptarimą nuotoliu.

Aptarimo metu VPT specialistai atsakė į jiems pateiktus klausimus. Patikslinama informaciją, kuri buvo pateikta atsakant: komisijai, kuri bus sudaroma ne pirkimo procedūroms vykdyti, atestuoto specialisto nereikia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.