Dubajui keliautojų negana – norėdamas paskatinti turizmą panaikino 30 proc. mokestį alkoholio pardavimams

Dubajus sekmadienį panaikino 30 proc. mokestį alkoholio pardavimams ir leido nemokamai gauti reikiamas alkoholinių gėrimų pardavimo licencijas, regis, siekdamas dar labiau skatinti turizmą.

Dubajus sekmadienį panaikino 30 proc. mokestį alkoholio pardavimams ir leido nemokamai gauti reikiamas alkoholinių gėrimų pardavimo licencijas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dubajus sekmadienį panaikino 30 proc. mokestį alkoholio pardavimams ir leido nemokamai gauti reikiamas alkoholinių gėrimų pardavimo licencijas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-02 12:19

Netikėtas pranešimas, kurį išplatino dvi su alkoholinių gėrimų platinimu susijusios įmonės, tikriausiai buvo paskelbtas vyriausybės nutarimu, priimtu Dubajaus emyro šeicho Mohammedo bin Rashido Al Maktoumo šeimos.

Visgi vyriausybės pareigūnai iš karto nepripažino sprendimo ir neatsakė į naujienų agentūros „The Associated Press“ klausimus.

Dubajuje jau kurį laiką buvo švelninamos alkoholinių gėrimų įsigijimo taisyklės, o alkoholinių gėrimų pardavimai ilgą laiką buvo svarbus Dubajaus ekonomikos barometras.

Per neseniai pasibaigusį Pasaulio futbolo čempionatą netoliese esančiame Katare daugybė Dubajaus barų pritraukė atvykusius futbolo gerbėjus.

Visgi alaus pintas bare gali kainuoti daugiau nei 10 JAV dolerių, o kitų gėrimų kaina yra dar didesnė.

Iš karto nebuvo aišku, ar panaikinus mokestį sumažės kainos alkoholio tiekimo įstaigose, ar tai turės įtakos tik tiems, kurie jį perka iš mažmenininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.