Belgai sutarė dviejų branduolinių elektrinių darbą pratęsti dar 10 metų

Belgijos vyriausybė ir energetikos koncernas „Engie“ susitarė dar 10 metų pratęsti dviejų branduolinių elektrinių „Tihange 3“ ir „Doel“ eksploatacijos laiką.

Belgijos vyriausybė jau praėjusių metų kovą nusprendė, kad minėti reaktoriai turi veikti mažiausiai iki 2035 metų pabaigos.<br>distelAPPArath/pixabay.com asociatyvi nuotr.
Belgijos vyriausybė jau praėjusių metų kovą nusprendė, kad minėti reaktoriai turi veikti mažiausiai iki 2035 metų pabaigos.<br>distelAPPArath/pixabay.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2023, 11:50 AM

„Priėmus šį sprendimą, rytoj galės būti pradėti darbai dėl abiejų naujausių atominių jėgainių eksploatacijos pratęsimo“, – pirmadienio vakarą spaudos konferencijoje sakė Belgijos ministras pirmininkas Alexanderus De Croo. Tai esą būtina, kad ateinančius dešimt metų būtų užtikrintas energetinis saugumas.

Belgijos vyriausybė jau praėjusių metų kovą nusprendė, kad minėti reaktoriai turi veikti mažiausiai iki 2035 metų pabaigos. Tačiau dėl sprendimo įgyvendinimo dar buvo tariamasi su operatore „Engie“.

Pradžioje buvo planuota, kad Belgija branduolinės energijos atsisakys 2025 metais. Tačiau persigalvoti privertė Ukrainos karas ir jo padariniai Belgijai bei kaimyninėms šalims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.