Vokietija nebepriklauso nuo energijos išteklių iš Rusijos

Vokietija įveikė savo kritinę priklausomybę nuo energijos išteklių, importuojamų iš Rusijos. Tai Davose vykstančiame Pasaulio ekonomikos forume pareiškė Vokietijos finansų ministras Christianas Lindneris, praneša BBC.

 Vokietija.<br>nikolaus_bader/pixabay.com nuotr.
 Vokietija.<br>nikolaus_bader/pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-19 10:26

„Žinoma, Vokietija vis dar priklausoma nuo energijos išteklių importo, bet jau ne nuo importo iš Rusijos, o iš pasaulinių rinkų“, – sakė jis.

Anot ministro, pernai prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, Vokietija visiškai diversifikavo savo energetikos infrastruktūrą.

Ch.Lindneris pažymėjo, kad Vokietijai pavyko pastatyti naują suskystintųjų dujų terminalą per rekordinį aštuonių mėnesių laikotarpį.

„Mes supratome, kad turime didinti savo konkurencingumą po kanclerės Angelos Merkel eros. Ta era buvo orientuota į praeities stipriąsias puses, o dabar mes plėtojame ateities galią“, – sakė jis.

Kaip žinoma, anksčiau Vokietija importavo iš Rusijos apie pusę reikiamo dujų kiekio ir daugiau kaip trečdalį naftos. Rugpjūtį Rusija nutraukė dujų tiekimą Vokietijai, o nuo šių metų pradžios Berlynas visiškai atsisakė rusiškos naftos importo.

Ieškodama alternatyvių energijos šaltinių Vokietija atnaujino anglimis kūrenamų elektrinių darbą, atidėjo planus uždaryti tris atomines elektrines ir padidino dujų saugyklas, į kurias pumpuojamos dujos iš Norvegijos ir JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas