„Maxima“ savo darbuotojams pernai išmokėjo 18 mln. eurų skatinamųjų premijų

Didžiausias šalies darbdavys, lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“, per praėjusius metus savo darbuotojams išmokėjo beveik 18 mln. eurų skatinamųjų premijų. Bazinis atlyginimas pernai augo 12 proc. – darbuotojams išmokėta 9 mln. eurų daugiau nei ankstesniais metais. Šiemet atlyginimų fondą prekybos tinklas „Maxima“ papildomai didina 14,5 mln. eurų.

„Maximos“ darbuotoja.<br>„Maximos“ nuotr.
„Maximos“ darbuotoja.<br>„Maximos“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2023, 1:13 PM

Greta bazinio darbo užmokesčio ir kitų papildomų socialinių naudų „Maximos“ darbuotojai gali gauti ir skatinamąją premiją, kuri vidutiniškai sudaro 15 proc. darbo užmokesčio. Kas mėnesi yra premijuojama apie 70 proc. prekybos tinklo darbuotojų.

„Esame didžiausias darbdavys su daugiau nei 12 tūkst. žmonių komanda – kiekvienas darbuotojas, bet kuriame Lietuvos kampelyje prisideda prie bendro prekybos tinklo rezultato. Tad nuolat ieškome geriausių būdų užtikrinti, kad visi mūsų darbuotojai jaustų savo pastangų svarbą, būtų įvertinti ir motyvuoti. Nors turime platų socialinių naudų paketą, finansinės paskatos yra labai svarbi priemonė, leidžianti padėkoti už kiekvieno žmogaus papildomas pastangas atliekant kasdienius darbus. Solidžiai išaugusį premijų fondą ir šiais metais išlaikysime tokio pat lygio“, – teigia Tomas Rupšys, „Maxima LT“ generalinis direktorius.

Daugiausiai premijų – parduotuvių darbuotojams

Skatinamąsias premijas prie bazinio atlyginimo darbuotojai kas mėnesį gauna tiek už komandinius rezultatus, tiek už asmeninius pasiekimus. Pavyzdžiui, kai parduotuvė ar kitas įmonės padalinys pasiekia mėnesio tikslą, jai skiriamas skatinamųjų premijų fondas, kuris išdalinamas labiausiai prie rezultato prisidėjusiems darbuotojams.

„Skatinamosios premijos nėra vienkartinė padėkos išraiška, jos yra skiriamas kiekvieną mėnesį ir sudaro galimybę ne tik darbuotojams daugiau bei papildomai užsidirbti, bet ir skatina tobulėti bei siekti geresnių rezultatų“, – pabrėžė „Maximos“ vadovas T. Rupšys.

Pernai skatinamąsias premijas gavo virš 9 tūkst. žmonių, dirbančių parduotuvėse, maisto gamybos cechuose, logistikos skyriuose, administracijoje. Didžiąją dalį – 66 proc. arba 12 mln. eurų – premijų fondo pasidalino „Maxima“ parduotuvių darbuotojai. Logistikos centrų darbuotojų premijų fondas sudarė 3,5 mln. eurų, maisto gamybos cechų darbuotojams išmokėta 900 tūkst. eurų, o administracijos darbuotojams – 1,6 mln. eurų.

Darbuotojams algos ir toliau augs

T. Rupšys pažymi, kad „Maxima“ laikosi nuoseklios darbo užmokesčio politikos, reguliariai peržiūri darbuotojams mokamą atlygį ir šiuos metus pradėjo darbo užmokesčio fondą padidinusi 14,5 mln. eurų.

„Nuolat vertiname visus faktorius, kurie lemia mokamo atlygio konkurencingumą, mūsų žmonių finansinį saugumą ir atitinkamai planuojame atlygiui ir premijoms skirtus biudžetus. Šiemet atlyginimai augs dešimtadaliu ir tai pajus per 90 proc. mūsų darbuotojų“, – sako T. Rupšys.

Jis primena, kad visi „Maximos“ darbuotojai, nepriklausomai, kokiose pareigose ar padalinyje jie dirba, jau trečius metus iš eilės yra apdraudžiami papildomu sveikatos draudimu. Kolektyvinė sutartyje įtvirtintas socialinių naudų paketas yra skirtas ne tik „Maximos“ darbuotojams, bet ir jų šeimos narių gerovei. Pavyzdžiui, darbuotojui skiriama 200 eurų išmoka šeimoje gimus vaikui, o sutuoktuvių proga skiriamos 3 dienos papildomų apmokamų atostogų. Darbuotojų vaikams, kurie gerai mokosi, skiriamos stipendijos bei nemokama vasaros stovykla. Taip pat padedama daugiavaikėms darbuotojų šeimoms bei auginančioms neįgalius vaikus. Įvairios išmokos skiriamos nelaimių atveju.

Kasmet visiems pageidaujantiems „Maxima“ darbuotojams yra sudaromos sąlygos nemokamai pasiskiepyti nuo sezoninio gripo. Nerimą, įtampą ar stresą jaučiantiems darbuotojams yra sudarytos sąlygos nemokamai anonimiškai konsultuotis su profesionaliais psichologais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.