Darbuotojas griebėsi paskutinio šiaudo – „Twitter“ paskyroje paklausė paties E. Musko: „Ar mane atleido?

Vienas „Twitter“ darbuotojas kreipėsi į Eloną Muską socialiniame tinkle „Twitter“ klausdamas, ar jis buvo atleistas. „Jūsų personalo skyriaus vadovas negali patvirtinti, turiu darbą, ar ne“, – klausė darbuotojas Hallis Thorleifssonas. Jis vylėsi, kad jei pakankamai žmonių įrašu pasidalins, E.Muskas jam atsakys.

E.Muskas.<br>Getty Images/Scanpix nuotr.
E.Muskas.<br>Getty Images/Scanpix nuotr.
Darbuotojas „Twitter“ paskyroje paklausė E. Musko: „Ar mane atleido?“.<br>123rf iliustr.
Darbuotojas „Twitter“ paskyroje paklausė E. Musko: „Ar mane atleido?“.<br>123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-03-09 18:48, atnaujinta 2023-03-09 18:49

H.Thorleifssonas BBC sakė, kad praėjus devynioms dienoms po to, kai buvo įšaldytas iš „Twitter“ paskyrų, jis nežinojo, ar buvo atleistas, ar ne.

E.Muskas į tai atsakė klausimų: „Kokį darbą dirbote?“.

H.Thorleifssonas pateikė sąrašą darbų, kuriuos jis atliko bendrovėje. Pokalbis baigėsi tuo, kad E.Muskas paskelbė du besijuokiančius jaustukus.

45 metų darbuotojas buvo „Twitter“ produktų dizaino vyresnysis direktorius. BBC jis sakė, kad dviprasmiškumas dėl jo darbo buvo „keistas“ ir „labai įtemptas“.

„Prieš devynias dienas sekmadienio rytą atsidariau kompiuterį ir pamačiau, kad ekranas pilkas ir užrakintas, o tai reiškė, kad buvau užblokuotas nuo savo „Twitter“ paskyrų“, – sakė jis.

„Praėjus kelioms dienoms pradėjau kreiptis į žmones, įskaitant Eloną ir personalo skyriaus vadovą, norėdamas pasiteirauti apie savo padėtį. Nuo to laiko personalo skyriaus vadovas du kartus man rašė elektroniniu paštu ir negalėjo atsakyti, ar esu „Twitter“ darbuotojas, ar ne“, – pasakojo vyras.

Netrukus po šio pokalbio H.Thorleifssonas pasakė, kad su juo susisiekė „Twitter“ žmogiškųjų išteklių skyrius ir elektroniniu paštu pranešė, kad jis buvo atleistas.

Šiuo pokalbiu buvo plačiai dalijamasi „Twitter“ tinkle.

„Tikrovė yra tokia, kad šis vaikinas (kuris yra nepriklausomas turtuolis) neatliko jokio realaus darbo, kaip pasiteisinimą nurodė, kad turi negalią, dėl kurios negali spausdinti, tačiau tuo pat metu audringai rašė „Twitter“, – rašė įmonės vadovas.

E.Muskas pridūrė, kad „negali pasakyti, kad labai tai gerbia“.

Islandijoje gyvenantis verslininkas 2021 m. pradžioje – po to, kai 2014 m. Reikjavike įkūrė įmonę – pardavė savo įmonę „Ueno“, kūrybinio dizaino agentūrą, „Twitter“. Įsigijimo metu jis tapo nuolatiniu „Twitter“ darbuotoju.

„Nusprendžiau parduoti dėl kelių priežasčių, bet viena iš jų yra ta, kad sergu raumenų distrofija ir mano kūnas lėtai, bet užtikrintai mane nualina“, – sakė jis BBC.

„Man liko dar keli geri darbo metai, todėl tai buvo būdas užbaigti savo įmonę ir paruošti save bei savo šeimą metams, kai nebegalėsiu tiek daug nuveikti“, – komentavo jis.

Vyras nerimauja, kad E.Muskas nesilaikys sutarties, kurią pasirašė su „Twitter“, kai pardavė jiems savo įmonę. „Tai kelia didžiulį stresą. Tai mano pensijų fondas, būdas pasirūpinti savimi ir savo šeima, kai mano liga progresuoja. Man nelengva susitaikyti su tuo, kad turtingiausias pasaulio žmogus yra kitoje pusėje ir gali atsisakyti laikytis sutarčių“, – sakė jis.

Praėjusį mėnesį paaiškėjo, kad E.Muskas atleido dar 200 „Twitter“ darbuotojų. „Įmonės atleidžia žmones, tai yra jų teisė“, – sakė H.Thorleifssonas. „Paprastai jos apie tai pasako žmonėms, tačiau dabar „Twitter“ tai, atrodo, yra neprivaloma dalis“, – mintimis dalijosi jis.

Parengta pagal BBC.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.