Šios Europos vietovės naujakurių laukia išskėstomis rankomis: sumokės – tik atvažiuokite

Europos miestai, kuriuose mažėja gyventojų, siūlo dosnias pinigines paskatas naujiems gyventojams. Vietovėse nuo Ispanijos iki Italijos užsieniečius vietos valdžios skatina apsigyventi: skiria subsidijas ir išmokas grynaisiais pinigais.

Europos miestai, kuriuose mažėja gyventojų, siūlo dosnias pinigines paskatas naujiems gyventojams.<br>Pixabay.com nuotr.
Europos miestai, kuriuose mažėja gyventojų, siūlo dosnias pinigines paskatas naujiems gyventojams.<br>Pixabay.com nuotr.
Europos miestai, kuriuose mažėja gyventojų, siūlo dosnias pinigines paskatas naujiems gyventojams.<br>Unsplash.com nuotr.
Europos miestai, kuriuose mažėja gyventojų, siūlo dosnias pinigines paskatas naujiems gyventojams.<br>Unsplash.com nuotr.
Europos miestai, kuriuose mažėja gyventojų, siūlo dosnias pinigines paskatas naujiems gyventojams.<br>Pixabay.com nuotr.
Europos miestai, kuriuose mažėja gyventojų, siūlo dosnias pinigines paskatas naujiems gyventojams.<br>Pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 16, 2023, 9:30 AM

Kaimo vietovėse gyventojai sensta, o jaunimas išvyksta gyventi į miestus, tad, naujakuriams siūlant pinigų, tikimasi gyvenvietes atgaivinti, praneša „euronews.com“.

Pabuskite nuo Alpių vaizdų Albinene, Šveicarijoje

Šveicarijos Alpėse esančiame Albinene gyvena apie 250 gyventojų. Norėdama papildyti gyventojų skaičių, nedidelė savivaldybė siūlo šeimoms mokėti daugiau nei 50 tūkst. eurų, kad jos persikeltų į šią vietovę. Vaizdingas kaimelis įsikūręs ant kalno šlaito Valė kantone, vos už valandos kelio nuo garsaus slidinėjimo kurorto Verbjė.

Jaunesni nei 45 metų suaugusieji gaus 25 tūkst. Šveicarijos frankų (apie 25 400 eurų) už persikėlimą ir 10 000 Šveicarijos frankų (apie 10 200 eurų) už kiekvieną vaiką.

Tačiau yra kelios sąlygos. Šia programa gali pasinaudoti tik Šveicarijos piliečiai arba reikalavimus atitinkantys užsieniečiai, kurie Šveicarijoje gyvena tam tikrą metų skaičių.

Pareiškėjai taip pat privalo apsigyventi būste, kurio vertė ne mažesnė kaip 200 tūkst. Šveicarijos frankų (apie 202 310 eurų), ir įsipareigoti Albinene gyventi 10 metų.

Pabėkite į kalnus Pongoje, Ispanijoje

Apie 600 gyventojų turinti Ponga čia persikėlusiems britams mokės po 2 600 svarų sterlingų (apie 2 900 eurų). Dar po tiek pat bus skiriama už kiekvieną Pongoje gimusį kūdikį.

Miestelis, prie kurio slenksčio yra UNESCO paskelbtas biosferos rezervatas Kantabrijos kalnų širdyje, yra žygeivių rojus. Jis taip pat yra vos už valandos kelio automobiliu nuo pakrantės.

Norėdami pasinaudoti pasiūlymu, britai turi įsipareigoti gyventi Pongoje bent penkerius metus.

Pasigrožėkite ramiu gyvenimu Rubijoje, Ispanijoje

Šiaurės Vakarų Ispanijos kaime Rubijoje atvykstantiems čia gyventi bus mokama iki 150 eurų per mėnesį.

Ši programa skirta šeimoms, nes tikimasi, kad taip padidės mokinių skaičius vietos mokyklose.

Pažinkite paplūdimius ir kaimelius Kalabrijoje, Italijoje

Italijos pietvakarių regione persikėlę į Kalabriją, kurioje gyvena ne daugiau kaip 2 tūkst. gyventojų, uždirbsite iki 28 tūkst. eurų.

Šia iniciatyva tikimasi kovoti su gyventojų skaičiaus mažėjimu.

Norintys teikti paraiškas turi būti ne vyresni nei 40 metų ir persikelti į regioną per 90 dienų nuo paraiškos priėmimo. Jie taip pat turi pradėti verslą arba įsidarbinti.

Gyvenkite tarp alyvmedžių giraičių Presicce-Acquarica, Italijoje

Italijos pietinis Apulijos regionas Presicce-Acquarica naujiems čia įsikėlusiems gyventojams mokės iki 30 tūkst. eurų. Už kiekvieną jau čia gimusį kūdikį bus skiriama dar tūkstantis eurų.

Savivaldybę sudaro du miesteliai – Presicce ir Acquarica del Capo – apsupti kaimo vietovių ir alyvmedžių giraičių.

Kad galėtų teikti paraišką, asmenys ar šeimos turi persikelti oficialiai gyventi į Pietų Italijos miestelį. Lėšos turi būti panaudotos nebegyvenamajam nekilnojamam turtui, kurio šioje vietovėje yra nemažai, įsigyti ir renovuoti.

Poilsiaukite nesugadintoje Sardinijos pakrantėje, Italijoje

Už persikėlimą į Italijos Sardinijos salą siūloma 15 tūkst. eurų. Ši Viduržemio jūros regiono sala garsėja smėlėtais paplūdimiais, žydru dangumi ir turkio spalvos vandeniu, tačiau čia mažėja kaimo gyventojų, nes jauni vietiniai gyventojai išvyksta dirbti į užsienį.

Siekdama kovoti su emigracija, vyriausybė skyrė 45 mln. eurų, kurių pakaks 3 tūkst. naujakurių. Kad gautumėte teisę į subsidiją, turite persikelti į Sardinijos savivaldybę, kurioje gyvena mažiau nei 3 tūkst. gyventojų.

Pinigai taip pat turi būti naudojami būstui pirkti arba renovuoti. Subsidija negali viršyti pusės visų namo ar renovacijos išlaidų – tai reiškia, kad kai kuriais atvejais 15 tūkst. eurų suma bus sumažinta.

Pinigų gavėjai turi gyventi Sardinijoje visą laiką ir per 18 mėnesių nuo atvykimo turi užsiregistruoti nuolatiniam gyvenimui čia.

Parengta pagal „euronews.com“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.