Čekija visiškai atsisakė dujų iš Rusijos

Čekija 2023 metų pirmajame ketvirtyje visiškai atsisakė Rusijos dujų importo. Tai pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis Čekijos pramonės ir prekybos ministerijos spaudos tarnyba.

Čekijoje balandžio 20 d. šalies dujų atsargos sudarė 1 668 mln. kubinių metrų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Čekijoje balandžio 20 d. šalies dujų atsargos sudarė 1 668 mln. kubinių metrų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2023, 4:39 PM

„Pirmą kartą naujausioje Čekijos istorijoje pirmajame metų ketvirtyje apsiėjome be dujų iš Rusijos. Tai – didelis laimėjimas. Nežinau nė vienos kitos šalies, kuri būtų įstengusi per metus atsikratyti beveik šimtaprocentinės priklausomybės nuo rusiškų dujų importo. Mes visi prie to prisidėjome, kadangi lemiamą vaidmenį atliko vartojimo mažinimas“, – pareiškė Čekijos prekybos ministras Jozefas Sikela.

Rusiškas dujas pakeitė importas iš kitų šalių. Gamtinių dujų Čekija pirmajame ketvirtyje gavo iš Norvegijos, o suskystintųjų dujų – iš Belgijos ir Nyderlandų. Visas tranzitas vyko per Vokietiją.

Ministerija taip pat pranešė, kad balandžio 20 d. šalies dujų atsargos sudarė 1 668 mln. kubinių metrų. Tai geriausias rodiklis bent jau nuo 2015 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.