Iš Kauno oro uosto į Rusiją privačiam orlaiviui išvykti nepavyko: įsikišo institucijos

Penktadienį iš Kauno oro uosto neleista išskristi dar vienam privačiam orlaiviui į Pskovą (Rusija). Skrydžio detales ir visą su orlaiviu susijusią informaciją šiuo metu vertina institucijos, atsakingos už tarptautinių sankcijų įgyvendinimą, pranešime žiniasklaidai informuoja Lietuvos transporto saugos administracija (LTSA).

Iš Kauno oro uosto į Rusiją neleista išskristi privačiam orlaiviui.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Iš Kauno oro uosto į Rusiją neleista išskristi privačiam orlaiviui.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2023, 4:32 PM, atnaujinta Apr 24, 2023, 4:33 PM

Balandžio 21 d. iš Latvijos orlaivis atskrido į Paluknio aerodromą ir netrukus tą pačią dieną nuskrido į Kauno oro uostą. Pagal pateiktą skrydžio planą orlaivis iš Kauno planavo skristi į Pskovą. Įvertinus pastarąjį faktą, bendradarbiaujant VĮ „Oro navigacijai“, antžeminį aptarnavimą teikiančiai įmonei bei LTSA, orlaiviui iš Lietuvos pakilti neleista.

Pirmadienį į LTSA kreipėsi orlaivio savininkas, nurodęs, kad orlaivis turėjo skristi į Astaną (Kazachstanas).

Pranešime nurodoma, kad šiuo metu LTSA laukia visų reikalingų dokumentų, siekiant įsitikinti ar nebus pažeistos tarptautinės sankcijos, nurodoma pranešime. Kol LTSA neįvertins visų skrydžio aplinkybių, Kauno oro uoste stovinčiam sraigtasparniui nebus leista išskristi iš Lietuvos.

ES Reglamentas draudžia suteikti leidimą tūpti, pakilti ar skristi virš Europos Sąjungos teritorijos visiems (ir privatiems) Rusijos oro vežėjams, Rusijoje registruotiems orlaiviams, orlaiviams, neregistruotiems Rusijoje bei priklausantiems, užsakytiems ar kitaip kontroliuojamiems Rusijos fizinių ar juridinių asmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.