Siūlo uždrausti cukrų ir saldiklius turinčias elektronines cigaretes

Siekiant sumažinti elektroninių cigarečių patrauklumą jauniems asmenims, siūloma uždrausti elektronines cigaretes ir elektroninių cigarečių pildykles, jei jų skystyje yra cukraus ir saldiklių.

Siūloma uždrausti elektronines cigaretes ir elektroninių cigarečių pildykles, jei jų skystyje yra cukraus ir saldiklių.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Siūloma uždrausti elektronines cigaretes ir elektroninių cigarečių pildykles, jei jų skystyje yra cukraus ir saldiklių.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jadvyga Bieliavska

May 24, 2023, 2:23 PM

Tai numatančias Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisas įregistravo Seimo TS-LKD frakcijos narys Vytautas Kernagis kartu su frakcijos kolegomis.

Pasak jo, projektas parengtas siekiant užpildyti esamo reguliavimo spragas, kuomet rinkai yra tiekiamos jaunimui patrauklios elektroninės cigaretės.

Cukrus ir saldikliai daro elektronines cigaretes patraukliomis jauniems žmonėms, nepilnamečiams. Netrūksta mokslinių įrodymų, kad būtent vaikams, palyginti su suaugusiaisiais, labiau patinka saldus skonis. Uždraudus naudoti cukrų ir saldiklius elektroninių cigarečių ir jų pildyklių skysčių sudėtyje, jos pasidarytų nepatrauklios jaunimui“,– sako projekto rengėjas V. Kernagis.

Siūloma, kad Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisos įsigaliotų šių metų lapkričio 1 d.

Šiuo metu įstatymu draudžiama pateikti rinkai elektronines cigaretes ir jų pildykles su skysčiu, jeigu jame yra kvapiųjų medžiagų, kofeino arba taurino, arba kitų priedų ir stimuliuojamųjų junginių, kurie siejami su energija ir gyvybingumu, vitaminų arba kitų priedų, kurie sudaro įspūdį, kad elektroninės cigaretės ir elektroninių cigarečių pildyklės yra naudingos ar mažiau kenksmingos sveikatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.