Kinija gegužę importavo daugiausiai rusiškos naftos nuo 2022 metų vasario

Kinija praėjusį mėnesį importavo daugiausiai rusiškos naftos nuo 2022 metų vasario, kai Rusija pradėjo visapusišką invaziją į Ukrainą, rodo antradienį paskelbti Kinijos muitinės duomenys.

Kinija praėjusį mėnesį importavo daugiausiai rusiškos naftos nuo 2022 metų vasario.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kinija praėjusį mėnesį importavo daugiausiai rusiškos naftos nuo 2022 metų vasario.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė

2023-06-20 13:48

Kaip teigiama, gegužę Kinija iš Rusijos importavo 9,71 mln. tonų naftos. Palyginimui, atitinkamos importo apimtys 2022 metų vasarį siekė 5,4 mln. tonų naftos, o tai reiškia, kad nuo Rusijos plataus masto karo prieš Ukrainą pradžios įvežimas beveik padvigubėjo. Šie duomenys atitinka anksčiau šį mėnesį paviešintą dvišalės prekybos statistiką, kuri parodė, kad prekyba tarp Kinijos ir Rusijos išaugo iki lygio, neregėto nuo 2022-ųjų vasario.

Kinija yra didžiausia Rusijos prekybos partnerė. Dvišalės prekybos apimtys praėjusiais metais pasiekė rekordinius 190 mlrd. JAV dolerių. Kinijos prezidentas Xi Jinpingas ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per savo susitikimą kovą pažadėjo 2023 metais padidinti prekybos apimtis iki 200 mlrd. JAV dolerių.

Nors Kinija tvirtina, kad Rusijos karo prieš Ukrainą klausimu laikosi neutralios pozicijos, šalis susilaukia Vakarų kritikos dėl negebėjimo pasmerkti Maskvos ir savo artimos strateginės partnerystės su Rusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.