Buvęs Operos ir baleto teatro vadovas J. Sakalauskas turi naują darbą: štai kam vadovaus

Konkurso būdu Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“ naujuoju direktoriumi išrinktas didelę vadovavimo patirtį sukaupęs Jonas Sakalauskas, praneša Ekonomikos ir inovacijų ministerija. Naujasis vadovas darbą pradės nuo šių metų liepos 31 dienos.

J.Sakalauskas.<br>T.Bauro nuotr.
J.Sakalauskas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-14 12:11, atnaujinta 2023-07-14 12:18

„Siekiame, kad „Litexpo“ būtų sėkminga ir auganti valstybės valdoma bendrovė, todėl jai ieškojome patyrusio ir ambicingo vadovo. Tikimės, kad, turėdamas įstaigų vadovavimo ir įvairių projektų organizavimo patirties, naujasis vadovas užtikrins įmonės veiklos plėtrą, ir bus sukurta daugiau galimybių Baltijos regiono ir tarptautinei renginių rinkai“, – sakė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos kanclerė Iveta Paludnevičiūtė.

Bendrovės vadovo atranką vykdė nepriklausoma bendrovės „Litexpo“ valdyba, pasitelkusi vadovų paieškos ir atrankos įmonę „Master Class Lietuva“. „Litexpo“ vadovas skiriamas penkerių metų kadencijai su galimybe būti renkamas antrai kadencijai iš eilės.

„Ką tik pasibaigusio NATO viršūnių susitikimo organizavimas yra geriausias įrodymas, kiek brandos, o kartu ir potencialo, yra sukaupusi bendrovė ir jos kolektyvas. Naujajam vadovui keliame lūkestį, kad „Litexpo“ išlaikys ir plės strateginę partnerystę, didins tarptautinių renginių dalį ir efektyviai reaguos į pokyčius šioje dinamiškoje rinkoje“, – sakė „Litexpo“ valdybos pirmininkė Ramutė Ribinskienė.

J.Sakalauskas anksčiau vadovavo Lietuvos nacionaliniam operos ir baleto teatrui, Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui, dirbo kaip nepriklausomas kultūrinių renginių prodiuseris. Yra baigęs ISM verslo administravimo magistrantūrą ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje operos dainininko magistrantūrą.

„Litexpo“ yra didžiausias ir moderniausias parodų ir konferencijų centras Baltijos šalyse. Nuo 1960-ųjų veikianti bendrovė turi ilgametę parodų organizavimo patirtį, vykdo aktyvius pardavimus ir siekia išnuomoti patalpas įvairaus tipo renginiams: konferencijoms, koncertams, filmavimams, produktų pristatymams.

Kasmet „Litexpo“ surengia 20 parodų ir 1,5 tūkst. įvairių renginių bei konferencijų, jie pritraukia 350 tūkst. lankytojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.