R. Karbauskis kategoriškas: mokesčių reforma nebus priimta

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis tvirtina, kad mokesčių reformos paketas Seime galiausiai nebus priimtas. Pasak jo, tai, kad reforma buvo pateikta pačioje parlamento pavasario sesijos pabaigoje rodo, kad valdantieji bando parodyti Europos Komisijai (EK), jog reforma vykdoma, bet galiausiai jos priimti nėra tikimasi.

 R.Karbauskis.<br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
 R.Karbauskis.<br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Eurai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Eurai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 14, 2023, 9:28 AM

„Vien tai, kad ši mokesčių reforma buvo pateikta paskutinę sesijos dieną ir nei su visuomene, nei su verslu, nei su opozicija realiai nešnekama apie ją – toks vaizdas, kad jie bando parodyti Europos Komisijai, kad reforma vykdoma, pradedama, jog ketinama ją daryti, bet jos priimti niekas nesitiki“, – „Žinių radijui“ teigė R.Karbauskis.

„Ginčai tarp pačios valdančiosios daugumos partijų rodo, kad priimti jos balsų neužteks, o opozicijos palaikymo nėra, nes su opozicija net nebandoma šnekėti. Galima konstatuoti, kad baimės ir žmonių abejonės nereikalingos, nes reformos nebus, todėl, kad ši Vyriausybė nepajėgi jokioms reformoms“, – akcentavo jis.

R.Karbauskis tikino, kad reforma turi būti daroma tada, kai ji išdiskutuota su interesuotomis grupėmis, visuomene, o ši valdančioji dauguma, anot jo, dėl jokios reformos su žmonėmis kalbėtis nebando.

„Tiesiog to nedaroma, o tada bandoma surinkti kažkokiu būdu palaikymą Seime, o tai nelabai pavyksta, nes valdantieji neturi tokios daugumos parlamente, kad taip lengvai priiminėtų įstatymus“, – sakė politikas.

Naujienų agentūra ELTA primena, kad birželio pabaigoje Seimas po pateikimo pritarė daug diskusijų sukėlusiam mokesčių reformos paketui.

Už Finansų ministerijos pristatytą mokesčių reformos dalį balsavo 72, prieš 31, susilaikė 22 Seimo nariai. Pagrindiniu komitetu, svarstysiančiu įstatymo projektus, patvirtintas Biudžeto ir finansų komitetas, papildomais – Ekonomikos, Kaimo reikalų ir Socialinių reikalų ir darbo – komitetai. Pataisos į parlamento posėdžių salę turėtų grįžti rudens sesijos metu.

Vyriausybės teikiamoje mokesčių reformoje numatomi keturi Finansų ministerijos inicijuojami įstatymų pakeitimai bei trys – Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Juose – pokyčiai individualia veikla užsiimantiems žmonėms, lengvatų reguliavimas, Nekilnojamo turto mokesčio įstatymo pakeitimai bei minimalios nedarbo socialinio draudimo išmokos nustatymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.