Per trejus metus – trigubas žaliosios energetikos augimas Lietuvoje

Energetikos ministerija praneša, kad atsinaujinančios energijos pajėgumai Lietuvoje per trejus metus išaugo beveik trigubai. Tai rodo Lietuvoje įrengtų saulės ir vėjo elektrinių galia – ji viršija 2 GW, atskleidžia Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorės „Litgrid“ duomenys.

Atsinaujinančios energijos pajėgumai Lietuvoje per trejus metus išaugo beveik trigubai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Atsinaujinančios energijos pajėgumai Lietuvoje per trejus metus išaugo beveik trigubai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-27 08:43, atnaujinta 2023-07-27 10:42

„Sparti vietinės atsinaujinančios energetikos plėtra yra vienas iš šios Vyriausybės svarbiausių energetikos politikos įsipareigojimų, kaip sprendimas siekiant mažinti priklausomybę nuo elektros energijos importo, užtikrinti patrauklias elektros energijos kainas verslams ir gyventojams. Taip stipriname namų ūkių energetinį savarankiškumą ir visos šalies energetinę nepriklausomybę ir saugumą“, – sako energetikos ministras Dainius Kreivys.

Ministerijos pranešime pažymima, jog planuojama, kad atsinaujinančios energetikos plėtra Lietuvoje per artimiausius metus taps dar spartesnė. 2025 m. Lietuvoje turėtų būti instaliuota virš 6 GW.

Bendra saulės ir vėjo elektrinių galia, sudėjus perdavimo ir skirstymo tinklus, šiuo metu yra 2058 MW. Preliminariais duomenimis, toks kiekis atsinaujinančios energijos liepos mėnesį užtikrino 37 proc. galutinio elektros energijos suvartojimo šalyje. Tuo tarpu visa Lietuvoje pagaminta energija liepą užtikrino beveik pusę – 48 proc. – galutinio šalies elektros energijos suvartojimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.