ES įvedė naujas sankcijas Baltarusijai

Europos Sąjungos Taryba ketvirtadienį įvedė naujas sankcijas Baltarusijai dėl Rusijos invazijos į Ukrainą ir dėl Minsko dalyvavimo šioje agresijoje.

Europos Sąjungos Taryba ketvirtadienį įvedė naujas sankcijas Baltarusijai dėl Rusijos invazijos į Ukrainą ir dėl Minsko dalyvavimo šioje agresijoje.<br>D.Umbraso nuotr.
Europos Sąjungos Taryba ketvirtadienį įvedė naujas sankcijas Baltarusijai dėl Rusijos invazijos į Ukrainą ir dėl Minsko dalyvavimo šioje agresijoje.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2023, 5:16 PM

Europos Komisijos interneto svetainėje skelbiama, kad naujuoju sankcijų paketu užtikrinamas glaudesnis ES sankcijų Rusijai ir Baltarusijai koordinavimas ir tai padės užtikrinti, kad Rusijai skirtų sankcijų nebūtų galima apeiti per Baltarusiją.

Be to, naujomis sankcijomis uždraudžiama į Baltarusiją eksportuoti įvairias itin jautrias prekes ir technologijas, kurios prisideda prie šalies karinės ir techninės pažangos.

Taip pat įvedamas papildomas draudimas eksportuoti šaunamuosius ginklus ir šaudmenis, prekes ir technologijas, tinkamas naudoti aviacijos ir kosmoso pramonėje.

„Šios ribojamosios priemonės įvedamos paspartinta tvarka dėl skubaus poreikio kovoti su tam tikroms prekėms ir technologijoms, pasižyminčioms dideliu slaptumu, taikomų sankcijų apėjimu“, – sakoma pranešime.

Jame ES konstatuoja, kad „ES sankcijos Rusijai yra veiksmingos“, apriboja Rusijos galimybes kariauti prieš Ukrainą, įskaitant naujų ginklų gamybą ir esamų remontą, taip pat trukdo jai gabenti karines atsargas.

Taip pat „ES toliau užtikrina, kad jos sankcijos neturėtų poveikio energijos ir žemės ūkio bei maisto produktų eksportui iš Rusijos į trečiąsias šalis“.

ES jau anksčiau įvedė sankcijas Baltarusijos diktatoriui Aliaksandrui Lukašenkai ir jo aplinkai, visų pirma dėl paramos Rusijos agresijai prieš Ukrainą. Be to, ekonomines, prekybos ir transporto sankcijas Baltarusijai taip pat įvedė ir Jungtinė Karalystė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.