Vidutinė metinė infliacija Lietuvoje liepą – 16,1 proc.

Pagal su kitomis ES valstybėmis narėmis metodologiškai suderintą vartotojų kainų indeksą (SVKI) 2023 m. liepą apskaičiuota vidutinė metinė infliacija sudarė 16,1 proc., praneša Valstybės duomenų agentūra.

Metinei infliacijai tarp daugiausia įtakos turėjusių dedamųjų – ir mėsos kainų padidėjimas.<br>T.Bauro nuotr.
Metinei infliacijai tarp daugiausia įtakos turėjusių dedamųjų – ir mėsos kainų padidėjimas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2023, 9:38 AM

Tuo metu pagal vartotojų kainų indeksą (VKI) apskaičiuota vidutinė metinė infliacija – 17,4 proc., metinė (2023 m. liepą, palyginti su 2022 m. liepa) infliacija sudarė 7,2 proc., o pagal VKI apskaičiuotoji – 7,4 proc.

Metinei infliacijai, apskaičiuotai pagal SVKI, daugiausia įtakos turėjo mėsos ir jos produktų, kietojo kuro, duonos ir grūdų produktų, automobilių, farmacijos gaminių, restoranų, kavinių ir panašių įstaigų viešojo maitinimo paslaugų, pieno ir jo produktų, sūrio ir kiaušinių, daržovių, kitų asmens priežiūros prietaisų, reikmenų ir priemonių kainų padidėjimas bei degalų ir tepalų, šilumos energijos kainų sumažėjimas.

Vartojimo prekių ir paslaugų kainų pokytis 2023 m. liepą, palyginti su birželiu, kaip ir apskaičiuotas pagal VKI, sudarė –0,2 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.