Antrąjį ketvirtį „Luminor“ uždirbo 53,2 mln. eurų: pelnas padidėjo 81 proc.

Per antrąjį ketvirtį „Luminor“ uždirbo 53,2 mln. eurų. Grynasis pelnas, palyginti su tuo pačiu 2022 metų laikotarpiu, padidėjo 81 proc., jo augimą lėmė smarkiai padidėjusios grynosios palūkanų pajamos, praneša bankas.

Per antrąjį ketvirtį „Luminor“ uždirbo 53,2 mln. eurų.<br>T.Bauro nuotr.
Per antrąjį ketvirtį „Luminor“ uždirbo 53,2 mln. eurų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2023, 3:58 PM

Gerokai išaugusios investicijos į informacinių technologijų sistemas bei procesus lėmė, kad banko veiklos sąnaudos padidėjo 72 proc. Taip pat buvo padidinta atidėjinių neveiksnioms paskoloms suma bei atidėjiniai būsimoms mokesčių sąnaudoms, susijusioms su Lietuvoje įvestu laikinuoju palūkanų pajamų mokesčiu bankams.

Nepaisant šių aplinkybių, banko veiklos efektyvumas per ketvirtį pagerėjo. Palyginti su 2022 metų antruoju ketvirčiu, banko sąnaudų ir pelno santykis išaugo 7 proc. punktais ir sudarė 55,5 proc., o metinė kapitalo grąža siekė 12,8 proc. „Luminor“ likvidumo ir kapitalo pozicijos išlieka stiprios, o kapitalo pakankamumo rodiklis laikotarpio pabaigoje siekė 22,9 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.