Liepkalnyje pradedama statyti „Teltonikos“ spausdintinio montažo plokščių gamykla

„Teltonikos“ įmonių grupė pradėda modernios spausdintinio montažo plokščių (angl. printed circuit board, PCB) gamyklos statybas naujai įsikursiančiame technologijų parke Liepkalnyje. Ši gamykla –vienas iš daugiau nei 10 projektų, planuojamų įkurti šiame technologijų parke.

„Teltonikos“ įmonių grupė pradėda modernios spausdintinio montažo plokščių gamyklos statybas;<br>Asociatyvi R.Vitkaus nuotr.
„Teltonikos“ įmonių grupė pradėda modernios spausdintinio montažo plokščių gamyklos statybas;<br>Asociatyvi R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-10 11:50

Kaip dėstoma bendrovės pranešime, daugiau nei 33 tūkst. kv. metrų plote Liepkalnyje įsikurs ne tik gamyklinės, bet ir administracinės patalpos. Šiam spausdintinio montažo plokščių gamyklos projektui įgyvendinti esame numatę 143 mln. eurų biudžetą, kurio didžiąją dalį sudarys specialios gamybinės įrangos įsigijimas. Šiuo metu yra derinamos pirmo etapo sutartys su įrangos tiekėjais iš Vokietijos, Italijos bei Japonijos.

Planuojama, kad „Teltonikos“ spausdintinio montažo plokščių gamykla taps viena pažangiausių tokio tipo gamyklų Europoje. Šioje gamykloje bus užtikrintas aukščiausias automatizavimo lygis ir griežčiausi aplinkosaugos reikalavimai. Čia ketiname įdarbinti apie 250 aukštos kvalifikacijos darbuotojų.

Numatyta statybų trukmė – apie 15 mėnesių, todėl tikimės šį projektą pabaigti 2024 metų gruodį.

Spausdintinio montažo plokštė (PCB) – tai šiuolaikinių elektronikos prietaisų pagrindas, ant kurio išdėstomi įvairūs elektronikos komponentai, įskaitant puslaidininkių lustus. Šiandien tai yra sunkiai pakeičiamas sudėtingesnių elektronikos prietaisų gamybos elementas.

Dėl mažos spausdintinio montažo plokščių gamyklų koncentracijos regione ir nuolatos augančios elektronikos prietaisų paklausos, investicija į tokios gamyklos statybas yra itin reikšminga tolimesnei įmonių grupės plėtrai. Ji taip pat leis mums sutrumpinti gamybos terminus, sumažinti tiekimo grandinės rizikas ir tapti nepriklausomiems nuo trečiųjų šalių politinių sprendimų.

Teltonika High-Tech Hill“ projektas apims net 10 naujų gamybinės ir administracinės paskirties pastatų, kurie įsikurs 450 000 kv. m plote. Projekte yra numatyti šie objektai: Elektronikos prietaisų surinkimo gamykla; Elektronikos spausdintinio montažo plokščių gamykla; Administraciniai biurai; Duomenų centras; Plastiko dalių liejimo gamykla; Lustų surinkimo, testavimo, gamybos pastatai; Komercinės paskirties patalpos; Stovėjimo aikštelės.

Jau buvo gauti statybos leidimai ne tik spausdintinio montažo plokščių gamyklai, bet ir 64 200 kv. m administracinių biurų pastatui, kurio statybos prasidės 2024 m. kovą ir truks apie 36 mėnesius. O iki šių metų rugpjūčio pabaigos ketiname gauti statybos leidimą ir 22 700 kv. m elektronikos surinkimo gamyklai. Numatoma, kad šios gamyklos statybos truks apie 18 mėnesių.

2024 metų liepos mėnesį tikimės pradėti 20 600 kv. m plastiko ir mechanikos komponentų gamyklos statybas, truksiančias apie 15 mėnesių. Šiuo metu vyksta ir kitų objektų architektūriniai, projektiniai darbai bei jų derinimai su Vilniaus miesto savivaldybe.

Jeigu visi, teisės aktais numatyti, teritorijų planavimo ir statybos leidimų išdavimo procesai vyks nustatytais terminais, o planuojama pagal „Litgrid“ išduotas technines sąlygas 110 kV linija ir 100 MW elektros skirstykla bus pastatytos iki 2024 metų pabaigos, planuojamas „Teltonika High-Tech Hill“ technologijų parko statybas užbaigtume dar 2028 metais. Iki 2033 metų turėtų būti sumontuota papildoma įranga, į kurią planuojama investuoti 1,6 mlrd. eurų. Bendra investicijų suma į projektą sieks apie 3,7 mlrd. eurų.

Šiuo metu „Teltonikos“ įmonių grupė ieško rangovų, su kuriais galėtų bendradarbiauti vystant visus technologijų parko projektus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.