Nerimauja dėl situacijos Jungtinėje Karalystėje – tai gali paskatinti kelti palūkanų normas

Smarkiai didėjantis darbo užmokestis Didžiojoje Britanijoje kelia susirūpinimą dėl infliacijos ir gali paskatinti dar kartą padidinti palūkanų normas, praneša agentūra „Reuters“.

Smarkiai didėjantis darbo užmokestis Didžiojoje Britanijoje kelia susirūpinimą dėl infliacijos.<br>V.Valentinavičiaus nuotr.
Smarkiai didėjantis darbo užmokestis Didžiojoje Britanijoje kelia susirūpinimą dėl infliacijos.<br>V.Valentinavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Strimaitytė

Aug 15, 2023, 3:49 PM

Nacionalinė statistikos tarnyba ONS antradienį paskelbė, kad baziniai atlyginimai šalyje tris mėnesius iki birželio buvo 7,8 proc. didesnis nei prieš metus. Tai yra daugiau nei tikėjosi specialistai ir kartu aukščiausias rodiklis nuo duomenų rinkimo pradžios 2001 m. Ekspertai prognozavo 7,4 proc. didėjimą.

Jungtinės Karalystės centrinis bankas (BoE) neseniai įspėjo, kad darbo užmokestis auga pernelyg sparčiai ir kad jam po 14 iš eilės palūkanų normų didinimo gali tekti toliau griežtinti savo pinigų politiką.

Kartu ekonominiai duomenys signalizuoja apie darbo rinkos atvėsimą – nedarbas netikėtai išaugo nuo 4 iki 4,2 proc. Svaras pakilo dolerio ir euro atžvilgiu. Analitikė Ruth Gregory iš „Capital Economics“ sakė, jog algų duomenys rodo, kad Anglijos bankas dar turi šį tą nuveikti ir kad bankas rugsėjo mėnesį padidins palūkanas nuo 5,25 iki 5,50 proc.

Taigi tikėtina, kad darbo užmokesčio augimas bus spartesnis už vartotojų kainų didėjimą. ONS trečiadienį skelbs liepos mėn. metinės infliacijos duomenis. Prognozuojama, kad infliacija bus sumažėjusi nuo 7,9 iki 6,8 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.