„Vinted“ lietuvius prekeivius nukonkuruoja lenkai: rūbus pardavinėja perpus pigiau

Kad pigios lenkų maisto prekės dažnai nukonkuruoja vis brangstančias lietuviškas, nėra naujiena: kertančių Lenkijos sieną lietuvių vis daugėja, per metus jie ten išleidžia šimtus milijonų eurų. Tačiau panaši situacija, rodos, keliasi ir į interneto platybes. Elektroninei prekyvietei „Vinted“ suteikus galimybę lietuviams pirkti ir iš Lenkijos, vartotojai pastebėjo, kad lenkų parduodami rūbai – gerokai pigesni, o pasirinkimas didesnis.

Elektroninei prekyvietei „Vinted“ suteikus galimybę lietuviams pirkti ir iš Lenkijos, vartotojai pastebėjo, kad lenkų parduodami rūbai – gerokai pigesni.<br>V.Ščiavinsko ir TV3 nuotr. / lrytas.lt koliažas.
Elektroninei prekyvietei „Vinted“ suteikus galimybę lietuviams pirkti ir iš Lenkijos, vartotojai pastebėjo, kad lenkų parduodami rūbai – gerokai pigesni.<br>V.Ščiavinsko ir TV3 nuotr. / lrytas.lt koliažas.
Arūnas Vizickas, Pricer.lt vadovas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Vizickas, Pricer.lt vadovas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 23, 2023, 7:22 PM, atnaujinta Aug 25, 2023, 8:26 AM

Nuo 2022-ųjų gegužės „Vinted“ prie Lietuvos prijungė ir Lenkiją – lietuviams vartotojams atsirado galimybė prekes, dažniausiai drabužius, pirkti ne tik iš lietuvių, bet ir iš lenkų.

Prekės iš Lietuvos siuntimo kaina prasideda nuo 1,25 euro, o iš Lenkijos – nuo 2,89 euro. Tačiau lenkų parduodami drabužiai – pigesni, pasirinkimas didesnis, tad dažno vartotojo vos brangesnis siuntimas negąsdina.

„Lenkų rūbų bent kainos adekvačios“, – portalui lrytas.lt pasakojo kaunietė Vilija.

„Vinted“ prekyvietėje ji apsipirkinėja gan dažnai, naujausias pirkinys – lietpaltis vyrui. Jį pirko iš lenkės vartotojos, sumokėjo vos 10,75 euro. Lietpaltis – naujutėlaitis, nedevėtas, su etiketėmis.

„Lietuvoje panašūs lietpalčiai prasideda nuo 20 eurų. Už siuntimą iš Lenkijos sumokėjusi brangiau vis tiek sutaupiau bent 9 eurus“, – šnekėjo Vilma.

Visgi ji pridūrė, kad kartais galimybė pirkti iš lenkų platformoje „Vinted“ gali ir trukdyti, ypač perkant knygas.

„Kai ieškau knygų, lenkiški skelbimai man trukdo. Seniau platformoje atsirasdavo apie 20–30 puslapių naujų knygų per dieną, o dabar jų – galybė, nes tarp lietuviškų knygų įsimaišė ir lenkiškos, o lenkų kalbos aš nemoku, ja knygų neskaitau. Norėčiau, kad būtų funkcija, kai tik nori, filtruoti tokius skelbimus pagal prekeivio šalį“, – siūlė Vilija.

Kad „Vinted“ platformoje lenkai lietuvius vilioja pigiomis kainomis, pastebėjo ir portalo pricer.lt vadovas Arūnas Vizickas.

„Pristatymas iš Lenkijos kainuoja virš dviejų eurų, o Lietuvoje – virš vieno euro. Kai „Vinted“ atsirado ši galimybė, nujaučiu, kad srautai iš Lenkijos pasidarė gerokai didesni, nes ten yra ir mažesnės kainos, ir didesnis pasirinkimas, o atotrūkis – viso labo vienas euras. Nusipirksi įdomesnį daiktą už mažesnę kainą“, – aiškino A.Vizickas.

Visgi patys „Vinted“ pabrėžė, kad įmonė detalia statistika šalių lygmeniu nesidalina, todėl nėra tiksliai aišku, kaip per metus pasikeitė pardavimų srautai. Tačiau svarbu tai, kad „Vinted“ Lenkijoje turi daugiau nei 8 mln. registruotų naudotojų.

„Kalbant apie naudojimosi įpročius, didžioji dalis sandorių Lietuvoje įvyksta namų rinkoje. Kita vertus, mūsų nariai Lietuvoje dėl galimybių pasiekti didelę bendruomenę ir rinktis iš skirtingų prekių gana aktyviai apsipirkinėja Lenkijoje. Abiejų rinkų nariai gali naudotis integruotomis siuntimo galimybėmis – siuntos kaina priklauso nuo pasirinkto pristatymo būdo ir pačios siuntos dydžio“, – komentavo „Vinted“.

Lenkiškų prekių lietuviai vis dažniau įsigyja ne tik „Vinted“, bet ir specializuotose internetinėse parduotuvėse, pristatančiose prekes iš Lenkijos. „Lenkijojepigiau.lt“ marketingo specialistė Ugnė Andriuškevičiūtė sakė, kad klientų sulaukiama vis daugiau.

„Siuntų kiekiai per dieną skiriasi, bet jų pristatome iki šimto per dieną“, – teigė U.Andriuškevičiūtė.

Jos teigimu, daugiausia žmonės perka vaikiškas prekes, mišinukus, įvairius papildus.

„Pagal sezoniškumą perkami lauko baldai, baseinai, žoliapjovės, įvairios trąšos, chemijos. Vežame ir buitinę techniką. Maisto prekių nevežame, nebent tai – kava, arbata, negendantys produktai. Nevežame ir alkoholio, tabako gaminių, tačiau dažnai sulaukiame užklausų, daugiausia dėl alkoholinių gėrimų, ypač prieš šventes“, – sakė marketingo specialistė.

Ji pridūrė, kad kainos Lenkijoje tikrai mažesnės. Štai vaikiški mišinukai Lietuvoje kainuoja maždaug 20 eurų, Lenkijoje – perpus pigiau. Vaistai, papildai, vitaminai būna apie 40 proc. pigiau.

„Ir baldų Lenkijoje galima įsigyti 30–40 proc. pigiau, skaičiuojant jau su parvežimu“, – pabrėžė pašnekovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.