A. Armonaitė: į Ukrainos atstatymą įsitrauks ir Lietuvos įmonės bei organizacijos

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė ketvirtadienį nuotoliu kalbėjosi su Ukrainos infrastruktūros ministru Oleksandru Kubrakovu.

A.Armonaitė.<br>T.Bauro nuotr.
A.Armonaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2023, 5:07 PM

Ministrų pokalbio metu sutarta ir toliau stiprinti bendradarbiavimą atstatant Ukrainą ir plėsti abiejų šalių partnerystę ekonomikos, transporto, švietimo ir kitose srityse, informuoja Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIMIN).

Kaip pokalbio metu pažymėjo ministrė A. Armonaitė, kad Ukrainos atstatymo darbai būtų vykdomi efektyviau, bus siekiama įtraukti Lietuvos įmones.

„Imamės lyderystės telkiant tarptautinę bendruomenę, vyriausybines organizacijas ir verslą, siekdami padėti Ukrainai atstatyti šalį ir kurti klestinčią, šiuolaikišką, saugią valstybę. Lietuva jau vykdo atstatymo darbus ir planuojame naujus projektus – spalį pristatysime platformą, per kurią į šį procesą plačiau įtrauksime Lietuvos įmones ir organizacijas. Taip pat numatome dideles investicijas į kritinės Ukrainos infrastruktūros atstatymą“, – sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Anot jos, spalio mėnesį ministerija planuoja pristatyti naują katalogą, kuriame Lietuvos įmonės ir organizacijos ras visą reikiamą informaciją apie galimybes investuoti ir dalyvauti Ukrainos atstatyme. Tai bus platforma, kurioje abiejų šalių organizacijos galės užmegzti ryšius investicijų ir rekonstrukcijos srityse. Be to, čia Lietuvos verslai gaus visą informaciją apie vykdomus viešuosius pirkimus.

Ministerija primena, kad šių metų kovą jau užbaigtas mobiliosios gyvenvietės Borodiankoje projektas, čia persikėlė gyventi 36-ios karo metu namų netekusios šeimos. Rugpjūtį atidarytas renovuotas darželis Irpinėje – jį lankys 300 vaikų. Taip pat renovuojama mokykla Borodiankoje, skirta 700 jaunuolių, kurie mokysis 1–12 klasėse. Neseniai įgyvendintas ir elektros tinklo modernizavimo projektas Mykolajive.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.