Gamtinių dujų kainos Europoje pasiekė aukščiausią lygį nuo vasario

Kainos Europos gamtinių dujų rinkoje toliau kyla ir penktadienį, spalio 13 d., pasiekė aukščiausią lygį nuo vasario.

Dujų kainas augina su tiekimu susiję pavojai ir orų prognozės, pranašaujančios žemesnę temperatūrą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dujų kainas augina su tiekimu susiję pavojai ir orų prognozės, pranašaujančios žemesnę temperatūrą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2023, 1:03 PM

Kaip pranešama, ateities sandorių TTF dujos Amsterdamo biržoje penktadienį kainavo iki 56,10 euro/MWh. Tai yra didžiausia kaina per maždaug aštuonis mėnesius. Nuo savaitės pradžios kaina yra išaugusi 45 proc., ar maždaug 18 eurų už megavatvalandę.

Kainas augina su tiekimu susiję pavojai ir orų prognozės, pranašaujančios žemesnę temperatūrą.

Kalbant apie tiekimą, prie neapibrėžtumo prisideda sprendimas laikinai uždaryti vieną Viduržemio jūroje esantį didelį gamtinių dujų telkinį, Suomiją ir Estiją jungiančio dujotiekio „Balticconnector“ išjungimas ir rizika, kad gali kilti Australijos gamtinių dujų pramonės darbuotojų streikas. Neapibrėžtumą taip pat kursto Izraelio ir teroristinės grupuotės „Hamas“ konfliktas.

Nepaisant pastarųjų prieaugių, gamtinių dujų kainos Europoje vis dar yra toli nuo lygio, kuris buvo pasiektas praėjusiais metais, kai svarbi dujų gamintoja Rusija įsiveržė į Ukrainą. Kainos buvo peržengusios 300 eurų/MWh slenkstį.

Europos gamtinių dujų saugyklų pripildymo lygis šiuo metu yra didelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.