Primena: šioms organizacijoms liko mažai laiko pateikti svarbius duomenis

Lietuvoje registruotos paramą renkančios nevyriausybinės organizacijos turi dar vieną mėnesį Registrų centrui pateikti savo veiklos ataskaitas už 2022 metus. To nepadarius, per 2 tūkst. įvairiausių asociacijų, viešųjų įstaigų, labdaros ir paramos fondų neteks paramos gavėjo statuso, perspėja Registrų centras.

Lietuvoje registruotos paramą renkančios nevyriausybinės organizacijos turi dar vieną mėnesį Registrų centrui pateikti savo veiklos ataskaitas už 2022 metus.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvoje registruotos paramą renkančios nevyriausybinės organizacijos turi dar vieną mėnesį Registrų centrui pateikti savo veiklos ataskaitas už 2022 metus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2023, 2:03 PM, atnaujinta Oct 17, 2023, 2:04 PM

Registrų centro duomenimis, šiuo metu dar yra likę apie 2,1 tūkst. paramos gavėjo statusą turinčių labdaros ir paramos fondų, asociacijų ir viešųjų įstaigų, kurios nepateikė savo finansinių ir veiklos ataskaitų už 2022 metus.

„Maždaug prieš mėnesį priminimus pateikti ataskaitas išsiuntėme maždaug 3 tūkst. ne pelno siekiančių organizacijų, iš kurių maždaug ketvirtadalis pateikė savo metines ataskaitas ir tokiu būdu išsaugojo paramos gavėjo statusą. Vis dėlto dar yra likę nemažai organizacijų, kurios to nepadarė ir rizikuoja netekti paramos gavėjo statuso, o tai potencialiai galėtų paralyžiuoti organizacijos veiklą“, – pranešime teigė Registrų centro Juridinių asmenų departamento vadovė Jolanta Kazlauskienė.

Registrų centras pažymi, kad, netekus paramos gavėjo statuso, pakartotinai dėl šio statuso suteikimo gali kreiptis ne anksčiau kaip po vienerių metų.

Šiuo metu paramos gavėjo statusą iš viso turi apie 30 tūkst. juridinių asmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.